Pasak V. Gapšio, 90 dienų laikotarpis yra per trumpas, kad transporto priemonės savininkas įvykdytų visas jam Įstatyme numatytus reikalavimus.

„Kreipėsi Lietuvos vežėjų atstovai, kurie yra išsiuntę sunkvežimius už Lietuvos ribų. Tie sunkvežimiai retai grįžta į Lietuvą, todėl jie negali pereiti techninės apžiūros, kaip yra numatyta įstatyme ir jiems grėstų išregistravimo problema“, – tvirtina seimūnas.

Pataisoms po pateikimo pritarta bendru sutarimu. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data – spalio 21 d.

DELFI primena, kad pagal dabar galiojančią tvarką, privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustam arba galiojančios techninės apžiūros pažymos neturinčiam automobiliui stabdomas leidimas dalyvauti eisme. Per 90 dienų nesutvarkius šių formalumų, automobilis automatiškai išregistruojamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)