Bendrovės atstovai įsitikinę, kad kai kaimyninė bendrovė "Krovinių terminalas" rudenį pastatys terminalą ir "Klaipėdos nafta" negalės naudotis trečiąja krantine taip dažnai kaip iki šiol, situacija gali tapti sudėtinga.

"Klaipėdos naftos" technikos direktoriaus Algimanto Žičkaus teigimu, nauja krantinė dėl vietos ypatumų nekainuotų daugiau negu kitos. Pasak jo, iki kitų metų pavasario numatoma didinti saugyklų apimtį nuo 350 tūkst. tonų iki 400 tūkst. tonų, tačiau norint tiek produktų išgabenti, neužtenka dviejų krantinių.

A.Žičkaus nuomone, gali nutikti taip, kad terminalas į talpyklas galės priimti naftos produktų daugiau, negu pakrauti į laivus.

Naujos krantinės statybą "Klaipėdos nafta" prašo įtraukti į 2006 metų uosto direkcijos darbų programą. Bendrovė nekeičia planų pasiekti šiais metais 7,1 mln. tonų projektinį pajėgumą ir investicijoms į terminalą skirti 34,5 mln. litų.

2004 metais terminalo apyvarta sudarė 6,5 mln. tonų, investicijoms į talpyklas buvo skirta 10 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją