Ši diena visiems senosios Stasinės mokyklos mokiniams, mokytojams ir jų artimiesiems bus ypatinga tuo, kad po daugelio gražių gyvenimo metų, jie vėl susitiks ten, kur prabėgo gražiausios jų vaikystės bei jaunystės dienos.

1930 m. Stasinės dvaro rūmuose buvo įkurta pradinė mokykla, kuriai vadovavo Antanas Miliauskas. 1949 m. Stasinės pradinė mokykla buvo reformuota į septynmetę mokyklą, o 1959 m. jau buvo vienuolika klasių. 1960 m. išleista pirmoji abiturientų laida.

Mokyklos direktoriumi buvo paskirtas Pranas Valiuškis. Dėl mažo mokinių skaičiaus 1962 m. palikta tik aštuonmetė mokykla, o nuo 1986-1987 m. ji tapo devynmetė. Atkūrus nepriklausomybę, dvaras buvo išnuomotas ūkininkui, o vėliau jį įsigijome mes.

Stasinės dvaras yra prižiūrimas,mielai priima svečius bei kitus susidomėjusius. Ne kartą yra apsilankę ir buvusios mokyklos mokiniai, atsistoję prie beržo jie stebėjo Stasinės dvaro aplinką ir sodžių, su nostalgija prisimindami save kaip kadaise buvusius vaikus... O kaip sunku senam žmogui matyti tai, bet negalėti atsukti laiko atgal...

Daugiau informacijos ir mokinių registracija: el.paštu: stasinesdvaras@gmail.com arba tel.nr. 865313873

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)