„Aš prognozuoju, kad šilumos kaina apie 20 proc. bus mažesnė ateinantį šildymo sezoną, jeigu išliks ta pati biokuro kainos tendencija ir dujų kaina nesikeis“, - BNS sakė „Kauno energijos“ vadovas Rimantas Bakas.

Anot jo, žiemą šilumos gamybai „Kauno energija“ turėtų naudoti apie 30 proc. biokuro, o likusi dalis teks dujoms. R.Bako teigimu, padidėjęs biokuro kūrenimas ir 20 proc. atpigusios dujos leis mažinti šilumos kainą.

R.Bakas tikisi, kad baigus įrengti dar 2 biokuro katilus, šalčiausiu metu „Kauno energija“ galėtų naudoti apie 50 proc. biokuro.

„Dar yra pakankamai didelis klausimas dėl dujų iš suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo - mes turėsime pirkti kažkokią dalį iš terminalo. Kol kas negalime pasakyti, kada ir už kiek jas pirksime. Tai duos realią konkurenciją“, - kalbėjo R.Bakas.

Kainų komisijos duomenimis, praėjusį šildymo sezoną šilumos kaina Kaune svyravo nuo 25,62 iki 28,03 cento už kilovatvalandę (kWh). Rugsėjo mėnesį šiluma Kaune parduodama po 17,68 cento - 31 proc. mažiau nei balandžio mėnesį, kai ji buvo 25,62 cento.

„Kauno energija“ dujas perka iš „Lietuvos dujų“ ir iš verslininkui Rimandui Stoniui priklausančios dujų importo bendrovės „Dujotekana“, kuri kol kas nėra gavusi iš „Gazprom“ dujų kainos nuolaidos. Dujų pirkimo sutartys baigiasi šių metų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)