Geriausią skaitytojai išrinko Gynto komentarą: „Viską gal ir galiu pateisinti. Pats jau ketvirtį amžiaus po žmonos padu sėdžiu, bet kaip vyras gali nusigyventi iki bendro profilio?! Šitą suprasti atsisakau. Kiekvieną kartą susirašydamas „Skype“ su tokia bendro profilio šeima vis turiu atsiklausti, su kuo aš bendrauju. Ištvirkimas kažkoks.“

Juokėsi ir siūlė rašyti tęsinį

DELFI skaitytojai juokėsi linksmu tekstu ir džiaugėsi pralinksminusia vyro išpažintimi. „Tiek stereotipų jau seniai kur bemačiau, bet viskas sujungta pakankamai nuosekliai, tad skaityti tikrai buvo linksma. Tikrai paskaityčiau dar bent viena jo kūrinį“, – juokėsi skaitytojas pasivadinęs „Visai neblogai“.

„Seniai tiek nesijuokiau!!! Super sušaržuotas vedybinis gyvenimas! Laukiu tęsinio apie santuoką ištekėjusios moters akimis, bet tokiame pačiame stiliuje. Ačiū!“, – ragino rašyti tęsinį.

„Manyčiau, labai taiklus, sarkastiškas straipsnis, su gera juodo humoro doze. Pasijuokiau gerai. Neskaitau jo paraidžiui, manau parašyta perkeltine prasme, ir tiek, nes iš tiesų yra taip – nenori vesti, tai ir nevesk. Taškas“, – savo nuomone dalinosi skaitytojas.

„Tai buvo vienas geriausiu mano skaitytų straipsnių DELFI: juokiausi išsijuosusi. Man patinka sarkazmas, dievinu. O kad vyrai „moliai“ ir prisileidžia iki to, tai patys kalti. Ką galiu pasakyti, pastovėkit už save, o neverkšlenkit kaip bobos“, – rašė skaitytojas.

Skaitytojas: „Niekas kitas čia nekaltas, autoriau, tik tu pats“

„Kaip gerai pasijauti suradęs kaltus: žmoną, uošvę, darbą, viršininką, valdžią, nes pačiam pajudinti „subinę“ labai baugu. Asmenybės nepakiši nei po padu, nei nutempsi prie altoriaus“, – rašė skaitytoja pasivadinusi Lietuvė.

Skaitytoja Vaida piktinosi vyro purkštavimu ir dėl susidariusios padėties kaltino tik jį patį. „O tai nesupratau: prie sienos statė ir liepė sakyti „taip“? Jau jei išsirinkai tokią žmoną, tai nieko ir nepadarysi. Dėl dviejų dalykų vyras negali kaltinti nieko – dėl automobilio ir žmonos, abu pats išsirinko. Nepasakosiu, kad tikrai ne visos keičiasi tas Facebook anketas, ne visos laiko vyrą užrakintą be draugų ir be sekso. Žvejybą ir medžioklę sugalvojo vyrai, kurie nelabai ir suvokia, ką veikti su savo baisiu gyvenimu. Tokie iš žvejybos niekada negrįžta su žuvimi, tik girti. Užjaučiu, nežinau ar tave, ar tavo žmoną, kuri turbūt nežino, kad suėdė tau gyvenimą. Pats niekada neišdrįsi paprieštarauti bendrai anketai ir ėjimui į susitikimą su jos draugėmis“, – rašė Vaida.

Dalis skaitytojų priminė, kad santuoka yra naujas gyvenimo etapas, kuris iš dalies vienodai, iš dalies skirtingai keičia abiejų sutuoktinių gyvenimą. Ir viengungišką gyvenimą lydėjusias linksmybes tenka šiek tiek mažinti, tačiau dažniausiai tai įvyksta savaime.

„Nors esu moteris, tačiau jaučiuosi kaip straipsnio autorius: vyras ir vaikai mano gyvenimą apvertė. Nesigailiu dėl nieko, bet kartais ilgiuosi to seno gero gyvenimo, draugų būryje, su burlentėmis, parasparniais ir savo mažyčio mašiniuko, vietoj septynviečio „miniveno“. Na, bet reikia mokėti džiaugtis tuo ką turi dabar“, – teigė ištekėjusi skaitytoja.

Minėjo santuokos pliusus

„Kiek pažįstate nevedusių sėkmingų vyrų, kurie turi tuos BMW naujus, butus centre, turi įdomius hobius, draugų ir jiems per 30 metų? Aš pažįstu vieną, bet dauguma senbernių labai apsileidžia, niekas nespiria jiems į užpakalį, rūbus ir tai mamytė plauna, maitinasi nesveikai, nutukę anksčiau laiko, neišprausę, susiglamžę, prasigėrę. Moteris, aišku jei normali gerąja prasme paspiria eiti į priekį. Persistengti nereikia, tik pripažinti, kad tų sėkmingų vienišų trisdešimtmečių, kurie turi gerą ir kokybišką gyvenimą tikrai mažai“, – rašė mergina.

„Manyčiau, kad santuoka, šeima ir vaikai ir yra tikroji gyvenimo prasmė ir individo egzistencijos tęstinumas. Draugai išeis, gražios gatvės moterys pasens, mašinos surūdys, pinigų į kapą nenusineši. Parasparniai, bokalas alaus ir kas iš to, momentinis laisvės pojūtis nuolatinės depresijos ir ieškojimų fone. Kažką dėl šeimos tenka paaukoti, bet tai smulkmenos ir neprilygsta naudai to ką tu gauni sukūręs šeimą su mylimu žmogumi. Šeima naikina egoizmą, moko kantrybės, pasitikėjimo daro žmones supratingesniais, jautresniais, brandesniais ir nuovokesniais“, – savo patirtimi dalinosi Lukas.

Komentarus rašykite prisiregistravę

DELFI ragina skaitytojus savo poziciją išsakyti komentaruose užsiregistravus ir nesislepiant po anonimiškumo skraiste.

Nors jūs vis dar galite komentuoti anonimiškai, registruotiems vartotojams siūlome daugiau privalumų:

Jūsų žinutė pasirodys kartu su Jūsų pasirinktu paveikslėliu ir vardu.

Prie registruoto vartotojo žinutės bus rodomas ID simbolis, kuris patvirtina, kad tai yra registruoto vartotojo vardas. Jūs taip pat galėsite keisti šiuos duomenis arba bet kada komentuoti anonimiškai.

Vartotojo paskyros gali būti tarpusavyje susiję. Galite komentuoti iš pasirinktos paskyros su norimu paveikslėliu ir vardu, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu būsite prisijungęs.

Prie Jūsų naujausių komentarų bus rodomas mini profilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)