Kai prieš porą savaičių šventiškai pasipuošęs Lietuvos elitas sveikino susituokusius dizainerę Ramunę Piekautaitę ir verslininką Kęstutį Verslovą, daugelis nustebo tarp svečių pamatęs TV laidų vedėją Agnę Grigaliūnienę. Moteris švytėjo prieš žurnalistų objektyvus, o veide nesimatę jokių bemiegių naktų. Nors ji vos prieš mėnesį susilaukė antrosios atžalos.

„Tai yra didžiulis džiaugsmas ir aišku, kad mes esame labai laimingi“, – taip Agnė kalbėjo vasaros pabaigoje prieš gimstant dukrai. Tik itin retais atvejais žurnalistus į savo asmeninį gyvenimą įsileidžianti moteris neslėpė, kad nėštumas gerokai pakoregavo namuose nusistovėjusią tvarką.

„Truputėlį išprotėjau, nes tvarkausi. Tvarkausi viską iš eilės. Sodyboje kažkokiu būdu sugebėjau surasti vos ne du konteinerius šiukšlių. Kai dėliojau skalbimo tabletes į gražius krepšelius, kurie stovi prie šiukšlių dėžės, tada vyras sakė, kad „gal jau gana““, – juokėsi verslininkė.

Dabar jėgų užtenka tik šeimai ir namams. Dabar kai kurie draugai, pasak Agnės, jau pareiškė pretenzijas, kad ji dingo iš jų gyvenimo. Tačiau jie turėtų suprasti, kad sulaukus 30-ies, nėštumas visai kitoks nei tuomet, kai prieš vienuolika metų ji laukėsi sūnaus Gabrieliaus: „Tai buvo, kaip aš vadinu, šokiai diskotekose. Dėl to, kad vienas dalykas – jaunystė, kitas dalykas – energija. Nėra taip, kad jos neturėčiau šiandien. Šiandien su ja aš irgi galėčiau kalnus nuversti, bet ji yra sukoncentruota namams, šeimai, tvarkai, kuri turi būti visur“.

Sūnų Gabrielių iš pirmosios santuokos moteris vadina jau subrendusiu vaiku, kuris taip pat jaudinosi prieš šeimos pagausėjimą: „Vienu metu jis labai prašė, o kitu metu labai nustebo, kad jau turės broliuką arba sesutę. Labai vaikiškai jis man pakoreguodavo ir ką valgyti, ir kaip elgtis, kada pailsėti ir kad pasaugočiau pilvą. Kaip tikras berniukas, labiausiai jis laukė berniuko. O kas gims, tas gims. Labai gražu, nes jis jau yra sugalvojęs vardą. Jei gimtų berniukas, tikrai būtų Gabrieliaus rinktas vardas, nes jis taip nori“.

Gabrieliaus sugalvotą broliuko vardą teko palikti ateičiai, nes rugpjūčio viduryje pasaulį išvydo mergytė, kurią tėvai pavadino Jone Adele. Nors nėštumas nebuvo lengvas. Sudėjusi rankų Agnė nesėdėjo. Komunikacijos agentūros bendrasavininkė į šalį neatidėjo nė vieno suplanuoto darbo. Likus mėnesiui iki gimdymo, moteris dar plušėjo prie festivalio organizavimo darbų. Agbė stengėsi laikytis pačios susikurtos, tačiau labai svarbios taisyklės: „Labai aiškiai esu išsibraukusi savaitgalį šeimai. Niekada nedirbu savaitgaliais. Norisi nusispjauti tris kartus ir pasakyti, kad taip ir bus toliau. Man labai svarbu, kiek manęs turi Gabrielius ir Simonas. Nenoriu to užleisti. Kitas dalykas – paskutinė mano aistra yra gaminimas, tad vakarais, po šeštos valandos, mažai šansų, kad aš išvis kam nors pakelsiu. Tam yra darbo diena. Tą laiką aš skiriu šeimai, nes man tai labai svarbu“.

Buvo laikas, kai Agnė nekelti telefono ragelio sau leisti negalėjo. Moteris vedė pokalbių laidą, rytinę naujienų laidą, realybės šou. Televiziją Agnė buvo užbūrusi ir įtraukusi į savo negailestingą verpetą: „Gyvenimas pats viską sustatė į savo vietas. Buvo keli labai intensyvūs sezonai televizijoje ir visi kiti darbai. Natūraliai viskas aprimo. Vieni nepasiūlė, su kitais nesusitariau. Ir viskas“.
Agnė Grigaliūnienė

Krimstis, kad pasitraukė iš televizijos, nebuvo kada. Lėkimą pakeitė svarbesni įvykiai. „Su Simo atsiradimu viskas stojo į savo vietas. Kai žmogus randa ramybę, jam labai aiškiai susidėlioja prioritetai“, – svarstė ji. Pora buvo pažįstama nuo vaikystės. Kartu lankė tą patį darželį, tačiau jų meilės istorijai nebuvo lemta prasidėti smėlio dėžėje. Agnės gyvenime buvo sūnus Gabrielius ir po dešimties metų bendro gyvenimo subyrėjusi santuoka su futbolininku Deivydu Šemberu.

„Man nėra nieko baisiau nei saugoma pseudo santuoka. Baisiausia, kai neva bando dėl vaikų kažką padaryti. Aš nenoriu nieko užgauti ar įžeisti, bet aš netikiu tokiomis santuokomis dėl vaikų. Žmonės bijo priimti sprendimus, ir bijo kristi veidu į negražius dalykus, o po to vėl bandyti atsistoti ant kojų ir ištempti save, vaikus ir visą šeimą. Visiems tai yra skaudu“, – prieš TV kameras atviravo pašnekovė.

Agnė įsitikinusi, kad skyrybos buvo vienas teisingiausių jos žingsnių gyvenime. „Esu dėkinga likimui ir aukštesniojo planui, kad aš išgyvenau viską, ką esu gyvenime išgyvenusi. O per savo gyvenimą jau išgyvenau nemažai. Šiandien esu tokia, kokia esu, nes aš išgyvenau ir išmokau visas pamokas“.

„20-ies meilė yra labai susipynusi su aistra. O 30-ies, kai dar esi įsipareigojusi savo vaikui, tada yra visa ko mišinys. Ir širdies, ir proto. Esi nebe viena, esi atsakinga ne tik už save. Atsakinga, už kito mažo žmogučio jausmus. Viską sprendi daug atsargiau ir daug jautriau į viską žiūri. Niekada nemaniau, kad taip galima mylėti. Net negaliu pasakyti kaip. Labai stipriai, labai tvirtai, labai smagiai. Simas juokauja, kad kartais vargsta su manimi. Tada pasiūlau jam nesijausti vienišam, nes mes abu tą darom. Taip pasijuokiam ir ateina kita nauja diena“, – kalbėjo A. Grigaliūnienė.