Prieštarauja vienas kitam

Kai kuriais atvejais testai bei horoskopai pateikia skirtingus atsakymų variantus.

Viename puslapyje buvo paskelbtas tyrimas „Energetinis donoras ar vampyras? Sužinok, kas tu esi!“. Norint jį atlikti tereikia gimimo metų, mėnesio ir dienos.

„Tarkime, gimimo diena – 1952 kovo 21-oji. Ant lapo užrašykite gimimo metus - 1952. Paskui rašykite gimimo mėnesį ir dieną – 321. Jei gimimo diena – vienas skaičius, prieš jį rašome nulį (pvz., 809)“, – rašė nežinomas (-a) šio straipsnio autorius (-ė).

Jūs galite būti vampyras (energijos potencialas – iki 20), normalus žmogus (energijos potencialas 20-30), donoras (energijos potencialas didesnis už 30).

Pavyzdžiui, jei esate gimęs (-usi) 1992-07-12, gimimo metus (1992) reiktų padauginti iš 712. Tada gautus skaičius sudėti tarpusavyje.

Šiuo atveju sužinotumėte, kad esate normalus žmogus. Viskas kaip ir gerai. Tačiau nevertėtų apsiriboti vienu šaltiniu.Patikslinti gautus rezultatus galima susiradus kitokį tokio pobūdžio testą arba horoskopą.

Vieną iš tokių horoskopų, skirtą padėti sužinoti vampyrizmu „užsikrėtusius“ zodiako ženklus, yra paskelbęs kitas portalas.

Perskaitę jį sužinosite, jog testo rezultatai neatitinka horoskope pateiktos informacijos, nes jei esate Vėžys, būsite priskirtas prie energetinių vampyrų.

Atidumas ir neskubotas tikėjimas tuo, kas rašoma, padės išvengti nemalonių staigmenų. Sakoma, kad žmogus tampa tokiu, kokį jį įsivaizduoja kiti.Todėl reiktų atsargiai vertinti viešoje erdvėje plintančius fantazijai prilygstančius dalykus, kad masinė nuomonė netaptų jūsų asmenybės pokyčius lemiančiu faktoriumi.

Trūksta papildomų variantų

Sunku nuspėti, ką žmogus galvoja konkrečioje situacijoje. Kiekvienas elgiamės skirtingai, t.y. taip, kaip mums atrodo geriausia. Testai, verčiantys pasirinkti iš pateiktų atsakymo variantų, yra viena iš tų sričių, kurioje galima nuspręsti, ar jūsų nuomonė atitinka testo kūrėjo (-os) nuomonę.

Viename portale buvo paskelbtas tyrimas „Ar tinkate vienas kitam?“. Atrodo, klausimų nemažai – 20, tačiau ne visi gali atrasti sau tinkantį variantą. Pavyzdžiui, vienas iš klausimų buvo skirtas išsiaiškinti, kaip reaguojate į antrosios pusės melą. Atsakymų variantai buvo tokie:

1) Kurį laiką pykstate, bet vėliau atleidžiate;

2) Liepiate pasirinkti tarp draugų ir savęs;

3) Elgiatės taip, lyg niekur nieko nebūtų buvę.

Atrodo, kad šio testo kūrėjas įsivaizdavo, jog kitokių variantų negali būti, tačiau kai kurie galbūt būtų norėję pasirinkti visai kitokius variantus, pavyzdžiui:

1) Svarstote ar nevertėtų palikti savo partnerio, nes su melu taikstytis negalite;

2) Liepiate daugiau nemeluoti;

3) Pradedate juo nebepasitikėti.

Todėl testai, kuriuose trūksta galimybės pasirinkti iš didesnio kiekio variantų, verčia rinktis tinkamiausią atsakymą, kuris gali neatitikti realybės. Taip ne tik neišsiaiškinsite tikslios situacijos, bet ir būsite suklaidintas (-a).

Sufleruojami atsakymai

Neretai prie atsakymo variantų būna pateikiami ir taškai už pasirinktą variantą. Vienas iš tokių testų, skirtas moters žavingumo, gražumo ir patrauklumo lygiui išsiaiškinti buvo paskelbtas vienoje svetainėje.

Charizmos kiekį buvo siūloma išsiaiškinti, pasirinkus vieną iš pateiktų atsakymų, kurie ribodavo galimybes laisviau jaustis atliekant tokį testą. Intymaus gyvenimo detalizavimas ir priskyrimas prie svarbiausios santykių dalies daugumą skatina atsakyti taip, kaip pageidaujama, o ne taip, kaip norisi. Tad balai, duodami už „teisingus“ ir „klaidingus“ atsakymus, suvaržo atsakinėjančio laisvę ir paskatina melavimą pačiam sau.

Todėl labai retas nepasistengs „paglostyti“ savo ego ir pasirinkti ne tą atsakymą vien dėl noro atsidurti tarp palankiausiai vertinamų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!