1. Stabilizuokite savo svorį ir cukraus kiekį kraujyje

Tai reiškia, jokių ekstremalių dietų, organizmo valymo sultimis ar badavimo. Nustokite badmiriauti ir pradėkite valgyti. Ilgalaikio ir pastovaus svorio paslaptis – normalios porcijos, gryni baltymai, sveiki riebalai ir kompleksiniai angliavandeniai.

Optimalią sveikatą ir gyvybingumą jums užtikrins Viduržemio jūros dieta (jokio gliuteno, pieno ir jo produktų, mažas glikemijos indeksas). Svarbu yra tai, ką jūs vartojate 80 procentų viso laiko.

2. Atsikratykite streso ir toksinų

Kas jus slegia? Nesveika aplinka darbe, nuolat besiskundžiantys draugai ar beviltiškos situacijos tik eikvoja jūsų energiją. Jeigu šiuos dalykus visiškai eliminuotumėte iš savo gyvenimo, tai ne tik atneštų daug naudos bendrai jūsų sveikatos būklei, bet ir atlaisvintų nemažai erdvės visiems pozityviems dalykams.

Išbandykite akupunktūrą, tempimo pratimus ar buvimą gamtoje – tai sumažins įtampą, toksinų kiekį, be to, jausitės tvirčiau stovinti ant žemės ir išsaugosite ryšį su tuo, kas iš tiesų gyvenime svarbu.

3. Pasirinkite jūsų kūnui tinkamą fizinę veiklą

Gera žinia yra ta, kad jėgos pratimai sveika jūsų nepadarys. Baikite galuotis viena ant treniruoklio. Atsikratykite nestandartinio mąstymo ir paverskite fizinę veiklą pramoga.

Mankšta bus sėkminga tik tuomet, jeigu ji jums tiks, tad raskite tokią jos formą, kuri idealiai tinka jūsų kūnui ir kultivuokite ją. Bėgimas, joga ar kiti grupiniai užsiėmimai yra puiki galimybė būti bendruomenės dalimi ir jaustis kažkam atskaitinga.

4. Atsikratykite kaltės jausmo

Neapykanta savo kūnui reikalauja daugiau energijos nei meilė jam. Per sūnaus gimtadienį suvalgėte ledų ar penktadienio vakare su draugėmis pernelyg pasimėgavote pica ir alumi? Tai dar ne pasaulio pabaiga. Tiesiog būtų gėda save už tai plakti, leisti mintims priversti jaustis dėl to blogai.

Tai sukuria destrukcijos ratą, kuris ne tik kad jus atitolina nuo tikslų, bet ir gali paveikti bet kurį jūsų gyvenimo aspektą. Kaip jau buvo minėta, reikšminga yra tai, ką darote 80 procentų savo laiko. Siekdama išlikti sveika ir daili, suteikite sau šiek tiek laisvės mėgautis gyvenimu ir jį švęsti. Ilgalaikėje perspektyvoje padėkosite sau už tai, kad pasirinkote meilę savo kūnui.

5. Pirmiausia pasirūpinkite savimi

Tai visoms moterims gali būti sunkiausiai priimamas ir įveikiamas dalykas. Moterims įgimtas instinktas pirmiausia rūpintis kitais ir tik paskui savimi, tačiau tiesa tokia, kad visiems aplink jus svarbiausia yra tai, kad savimi pasirūpintumėte 100 procentų.

Raskite kasdien nors kelias minutes, kurias skiriate tik sau ir netrukus pamatysite, kaip tai verčia jus jaustis, augti. Ilgalaikėje perspektyvoje pajausite, kad tai yra svarbiausia, ką galite padaryti dėl savęs ir savo sveikatos.

Tikimės, kad šie gyvenimo būdo patarimai įkvėpė jus imtis tam tikrų pokyčių ir pradėti gyventi geriausią jūsų gyvenimą. Pats metas sulaukti tokio elgesio, kokio esate verta! Kas galėtų tai geriau pradėti, jeigu ne jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)