Ingredientai
Gaminimo eiga
Svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname aliejuje, kol gražiai pagelsta. Supilame iškepusius svogūnus su aliejumi į puodą, kuriame troškinsime grybus. Sudedame nuvalytus, supjaustytus ir nuvirtus grybus, įpilame vandens, sudedame pipirus, lauro lapą, druską. Truputį patroškiname, kol visi produktai susimaišo, grybukai išskiria savo sultis ir gaunasi vientisas mišinys. Tai truktų apie 10 min. Troškindami pamaišome, kad nesviltų.
Sudedame kubeliais pjautytus pomidorus. Troškiname dar tiek panašiai, kol pomidorai suminkštėja ir atiduoda savo sultis grybukams. Sukrečiame į švarius stiklainius ir sandariai užsukame. Laikome vėsiai, pvz. rusyje.
Šis receptas geras tuo, kad nereikalauja daug laiko ir nesudėtingai gaminamas. Kiekviena šeimininkė gali prieskonius dėti pagal skonį, daryti aštresnį - įdėti dar kitokių pipirų, kas mėgsta, galima dėti daugiau ar mažiau pomidorų ar svogūnų. Galima gaminti be pomidorų.
Pikantiškesniam skoniui galima įdėti truputį cukraus.
Atsiliepimai