Ingredientai
Grietinė
150
g
Majonezas
150
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Kepimo milteliai
šaukštelis
Provanso žolelės
pagal skonį
Kiaulienos faršas
200
g
Svogūnai
1
vnt.
Porai
vnt.
Česnakai
3
skiltelės
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Įdarui faršą pakepiname, sudedame smulkintus svogūną, česnaką, porus ir grybus. Sūdome, pabarstome pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską pakepiname, ataušiname.
Tešlai- majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišome. Sudedame kepimo miltelius, išsijotus miltus. Viską gerai išmaišome.
Į pyrago formą, suteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilame 2/3 tešlos. Tada tolygiai paskirstome įdarą ir užpilame likusia tešla. Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka prie arbatos ar sultinio puodelio, labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.
Atsiliepimai