Ingredientai
Obuoliai
5
vnt.
Biskvitiniai sausainiai
300
g
Razinos
50
g
Romas
2
šaukštai
Graikiniai riešutai kapoti
2
saujos
Cukrus
2
šaukštai
Citrinos žievelė tarkuota
žiupsnelis
Šokoladas smulkintas
50
g
Grietinėlė plata
500
ml
Apelsino žievelė tarkuota
žiupsnelis
Porcijos: 6
Vienoje porcijoje - 340 kcal.
Gaminimo eiga
Razinas nuplaukite, užpilkite romu arba konjaku, palikite 30 min.
Sausainius susmulkinkite trintuvu, 4 obuolius nulupkite ir sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka. Sultis nusunkite.
Į vieną indą sukrėskite tarkuotus obuolius, razinas, suberkite sausainius, cukraus pudrą, riešutus, tarkuotą citrinos ir apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Masę sukrėskite į lėkštę, suformuokite taisyklingą paplotį. Obuolį supjaustykite skiltelėmis.
Tortą papuoškite plakta grietinėle, obuolio skiltelėmis ir šokolado gabaliukais. Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve 3 val.
Atsiliepimai