Galbūt neatkreipiame dėmesio į problemą, kol patys su ja nesusiduriame. Buvau girdėjusi nemažai nusiskundimų iš pažįstamų, draugų, tad pati irgi maniau, kad jie taip kalba dėl nepasitenkinimo neišlaikę egzamino. Tačiau štai kaip nutiko ir man.

Atėjo mano praktikos egzamino laikymo rytas, žinoma, jaučiau nedidelį jaudulį ir nerimą, bet nemažai pasitikėjimo suteikė važinėjimas kasdien visą mėnesį su „M“ raide.

Dieną prieš buvau užsisakiusi papildomą vairavimo pamoką, instruktoriaus sakė: „Visas figūras aikštelėje atlieki puikiai, turbūt net užsimerkusi nepadarytum klaidų.“ Taigi, prasidėjus egzaminui, įvažiavusi į aikštelę atlikau keletą figūrų, tuomet liko „ribotos erdvės apsisukimas“, įvažiavusi išgirdau žodžius:„pavažiuokite šiek tiek toliau“. Čia ir buvo mano klaida – nuvažiavau per daug bei paliečiau automobilio priekiu kuoliuką, štai ir egzaminas baigtas.

Žinoma, iš pradžių nervinausi, bet galiausiai nusiraminau ir pamaniau, kad greitai išlaikysiu kitą kartą. Taigi, prisijungusi internete prie sistemos ir nuėjusi užsiregistruoti buvau tiesiog šokiruota.

Mano mieste (Šiauliuose) anksčiausia data, kada galiu laikyti kitą egzaminą, yra spalio 29 d., taigi teko laukti beveik du mėnesius (tekstas rašytas anksčiau, nei jo publikavimo diena – DELFI). Iš pradžių pamaniau, jog tai klaida, tad dar kartą peržiūrėjau, deja, ne.

Tuomet paskambinusi į VĮ „Regitrą“, ir pasiteiravusi, ar taip gali būti, buvau labai nemaloniai sutikta ir aprėkta, nes juk kas rašoma internete, taip ir yra... Tuomet jau puoliau į paniką, nejaugi tikrai turėsiu laukti tiek laiko?

Patikrinusi kitų miestų filialus, radau vietos nuo spalio pirmų dienų,tad galbūt teks važiuoti iš Šiaulių į Vilnių, kad išlaikyčiau teises, nes tiek laiko negaliu laukti, turiu išvykti į užsienį. Kiek žinau, pagal taisykles neišlaikiusi egzamino, kitą kartą galiu laikyti po savaitės. Taigi, įdomu, nejaugi nei viename mieste nėra nei vienos laisvos vietos likusios rugsėjo mėnesį?

Panašu, kad už to kažkas slepiama. Gaunasi, kad neišlaikiusi ir antrąjį, trečiąjį kartą ar galbūt ir ketvirtąjį kartą, ir visus kartus tektų laukti po du mėnesius, tad galiausiai man pasibaigtų vairavimo mokyklos sutartis ir turėčiau vėl viską pradėti iš naujo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI apie situaciją pasiteiravo VĮ „Regitra“ viešųjų ryšių specialistės Laimutės Užupės:

„Iš tiesų, šiuo metu dėl padidėjusio klientų srauto atsirado eilės. Siekiame, kad jos sumažėtų, priimdami įvairius organizacinius sprendimus, taip pat svarstoma ir galimybė priimti daugiau vairuotojus egzaminuojančių darbuotojų.

Dėl vairavimo kursų galiojimo nebereikėtų nuogąstauti, nes nuo šių metų liepos mėnesio jų galiojimas jau yra neberibojamas. Informaciją apie vairuotojų mokymo kursų baigimą „Regitra“ iš vairavimo mokyklų gauna elektroniniu būdu, kursų baigimo liudijimų „Regitrai“ pateikti nereikia.“