Užtikrintai antroje sezono pusėje rungtyniaujantys vienvaldžiai pirmenybių lyderiai pamažu artėja prie antro iš eilės šalies čempionų titulo.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 4 – 0 „Klaipėdos granitas“

36’ [1 – 0] Artūras Žulpa
50’ [2 – 0] Serge Nyuiadzi
66’ [3 – 0] Linas Pilibaitis
72’ [4 – 0] Serge Nyuiadzi

Geltonos kortelės:

42' Edgaras Baranauskas („Klaipėdos granitas“)
62' Deividas Šemberas („Žalgiris“)

VMFD „Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Georgas Freidgeimas, Semiras Kerla, Egidijus Vaitkūnas, Serge’as Nyuiadzi (81’ Paulius Janušauskas), Mantas Kuklys, Artūras Žulpa, Deividas Šemberas, Jakubas Wilkas (75’ Vaidotas Šilėnas), Linas Pilibaitis (74’ Darius Kazubovičius)/

„Klaipėdos granitas“: Tadas Norbutas, Aleksandras Tarasenka, Aurimas Jurgelevičius (66’ Michailas Zizelevas), Olegas Dmytrenka, Ernestas Veliulis, Arnas Ribokas (81’ Rytis Pilotas), Dmitrijus Šiškinas, Dominykas Galkevičius, Edgaras Baranauskas, Borisas Ignatjevas, Rokas Borusas.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Vilniaus „Žalgiris“26187164:1061
2.Trakų „Trakai25137546:2346
3.Pakruojo „Kruoja“25136647:2445
4.Marijampolės „Sūduva“26118745:2841
5.Klaipėdos „Atlantas“25107852:3037
6.Panevėžio „Ekranas“2598836:3135
7.Gargždų „Banga“25851222:2729
8.„Klaipėdos granitas“26781131:4329
9.Šiaulių „Šiauliai25721632:4523
10.Alytaus „Dainava“2612239:1235

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Niko Tokičius („Šiauliai“) – 12, Lukas Kochanauskas („Trakai“), Elivelto (Panevėžio „Ekranas“) ir Linas Pilibaitis („Žalgiris“) – po 11, Evaldas Razulis (Klaipėdos „Atlantas“) – 10 įvarčių.

Jau 61-ą tašką iškovoję žali ir balti iki sezono pabaigos likus dešimčiai turų ir toliau tvirtai pirmauja A lygoje, artimiausius persekiotojus „Trakus“ lenkdami jau 15-os taškų persvara. Tiesa, trakiškiai šio turo rungtynes žais šeštadienį.

„Klaipėdos granitas“ į Vilnių atvyko paruošęs ne kartą šiame sezone „Žalgirio“ varžovų išbandytą receptą – visomis pajėgomis gintis savo aikštės pusėje, tikintis žalgiriečių klaidų puolime.

Laikytis šio plano uostamiesčio ekipa pajėgė tik trečdalį rungtynių laiko. Kaip po susitikimo pažymėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas, ilgiau vaikytis kamuolį klaipėdiečiai nebuvo pasiruošę fiziškai.

Svečiai nuo pirmos mačo minutės nepuoselėjo didelių vilčių priartėti prie „Žalgirio“ vartų. Per visą pirmą kėlinį klaipėdiečiams vos kelis kartus pavyko atsidurti Lietuvos čempionų baudos aikštelėje. Tačiau „Žalgirio“ varžovams to galėjo ir pakakti.

Abu smūgius pirmoje mačo pusėje „Klaipėdos granito“ gretose atlikęs Dominykas Galkevičius 11-ą minutę trumpam buvo paliktas be priežiūros, bet tuo pasinaudoti saugas nesugebėjo – jo smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų. Kėlinio pabaigoje klaipėdietis buvo priverstas bandyti savo laimę iš kur kas sudėtingesnės situacijos.

Žalgiriečiams įsibėgėti prireikė kiek daugiau nei pusvalandžio. Varžovų gynybą 36-ą minutę pirmas pralaužė A. Žulpa. Saugas galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, nepalikdamas jokių vilčių „Klaipėdos granito“ vartininkui Tadui Norbutui.

Vėliau ne kartą komandos draugų beviltiškoje situacijoje paliktas „Klaipėdos granito“ vartų sargas taip pat niekuo negalėjo padėti savo ekipai. Mačui pasibaigus A. Žulpa neabejojo, jog būtent pirmas įvartis sugriovė visus svečių pasipriešinimo planus, o vėlesni įvykiai aikštėje buvo puikus to pavyzdys.

„Žalgirio“ traukinys nesustabdomu tapo po pertraukos, nuo pat antro kėlinio pradžios. Vieną pavojingą žalių ir baltų ataką keitė kita, kol galiausiai 50-ą minutę po Jakubo Wilko smūgio kamuolys atšoko S. Nyuiadzi po kojomis, o šiam teliko atlikti formalumą pelnant antrą įvartį.

Nuolat atakos smaigalyje atsidurdavęs J. Wilkas tokiu pat būdu suteikė progą pasižymėti ir L. Pilibaičiui. Pasinaudojęs eiline varžovų klaida gynyboje, L. Pilibaitis tarsi treniruotėje be jokio pasipriešinimo pasimėgaudamas įrideno kamuolį į likusius tuščius vartus.

Vilniečių pasismaginimu tapęs antras kėlinys stadione susirinkusiems žiūrovams net ir esant rezultatui 3:0 suteikė daug puikių emocijų. Aštriomis atakomis ir gražiais smūgiais žalgiriečiai ne kartą kėlė savo gerbėjus iš sėdėjimo vietų, o 72-ą minutę už emocingą palaikymą padovanojo ir ketvirtą įvartį.

J. Wilkas ir A. Švrjluga tiksliais perdavimais baudos aikštelėje surado varžovus už savo nugarų palikusį S. Nyuiadzį, kuris padėjo paskutinį tašką šiame mače, nors komandos draugai vėliau galėjo dar labiau padidinti triuškinančią vilniečių persvarą.

Vis tik rungtynės su „Klaipėdos granitu“ įsimintiniausiomis tapo ne du įvarčius pelniusiam S. Nyuiadzi ar puikų mačą sužaidusiam J. Wilkui. „Žalgirio“ gretose penktadienį debiutavo jaunasis puolėjas Darius Kazubovičius.

19-metis futbolininkas aikštėje pasirodė 74-ą minutę ir aktyviai įsitraukė į žalgiriečių atakas. „Žalgirio“ vyriausisis treneris M. Zubas atskleidė, jog „Žalgiriečio“ gretose vieną po kito įvarčius pelnantis D. Kazubovičius yra pasirengęs konkuruoti dėl vietos pagrindinėje komandos sudėtyje.