Profesionali vizažistė, televizijos grimerė Simona Pajedaitė žino, kaip padėti klientėms jaustis ir atrodyti pritrenkiančiai. Šiandieną ji pasidalina patarimais su moterimis ir merginomis, kokias Niujorko, Londono, Milano ir Paryžiaus mados savaitėse pristatytas tendencijas galėtų pritaikyti kiekviena moteris, kurdama savo makiažą.

Šio rudens/žiemos sezono kolekcijos pasižymėjo kūrybiškumu ir spalvingumu, taigi makiažai taip pat buvo išskirtiniai. Pasak vizažo meistrės Simonos Pajedaitės, skaisti, švytinti oda niekada neišeina iš mados, todėl ir šį sezoną, ypač artėjant šaltajam laikotarpiui, svarbu nepamiršti ja pasirūpinti.

Veido masažai atgaivina ir stangrina odą, o reguliariai atliekamas veido pylingas ir drėkinimas neleis odai išsausėti ir šerpetoti.

„Makiažui naudokite makiažo pagrindą turintį sudėtyje silikono, kuris suteiks odai gyvumo ir švytėjimo“- pataria S.Pajedaitė.

Nors Nude makiažas vis dar nepalieka podiumo, tačiau šį sezoną madų savaitė buvo kupina naujų įdomių idėjų, kaip paryškinti ir sukurti akis traukiantį žvilgsnį.

Blakstienos!

Europos dizaineriai ypatingai pabrėžia blakstienų liniją. Rochas ir Gucci sukūrė plačiai atvertų akių įvaizdį, klijuodami dirbtines blakstienas net trimis eilėmis ant vienos akies. Tačiau makiažo specialistai kruopščiai pasistengė, kad dirbtinės blakstienos atrodytų tarsi būtų tikros modelio blakstienos.

Versace mados namai sukūrė seksualumo dievaitės įvaizdį, naudodami dramatiškas blakstienas tiek ant viršutinių, tiek ant apatinių blakstienų linijos.

„Kasdienai priklijuojamos blakstienos gal ir netinka, tačiau gausesnis tušo sluoksnis šį sezoną itin madingas“,- sako S. Pajedaitė. Na, o ruošiantis į vakarėlį ar kitą šventę galima ir labiau išryškinti blakstienas, naudojant priklijuojamus blakstienų kuokštukus ar natūraliai atrodančias vientisas priklijuojamas blakstienas.

Purpurinės akys

Pasak vizažistės S. Pajedaitės, jei ketinate rinktis vieną spalvą akių šešėliams šiam rudeniui ir žiemai, nesuklysite pasirinkusi bet kurį violetinės spalvos atspalvį. Nuo gyvos ryškios violetinės, burgundo, baklažano iki švelnios alyvinės- tai šio sezono spalva!

Nina Ricci rinkosi skaisčia violetine spalva dengtą visą voką, kai tuo tarpu Chloe siūlo violetinį atspalvį derinti ir maišyti su ruda. Kreminė slyvos violetinė pasiūlyta Burberry Prorsum itin tinka kasdienai.

Padūmavusios akys

Ir kam gi nepatinka seksualiai padūmavusių akių efektas? Jis žvilgsniui suteikia subtilaus paslaptingumo. Roberto Cavalli rinkosi lengvą sparno formos padūmavusį makiažą, o Sophie Theallet prancūziškos elegancijos tamsiai juodos Smokey Eye variantą.

Tendencija yra nesiekti tobulumo: lengva netvarka ir neužbaigtumas padūmavusiame makiaže yra pagrindinis reikalavimas.

Drąsiam, labiau dramatiškam įvaizdžiui siūloma įvairūs akių pravedimai. Jie gali būti tiek plonos tiek ir storos linijos, tiksliai atkartojančios akies linkį arba tiesesnės ties akies kampučiu, pabrėžiančios tik viršutinę blakstienų liniją arba sujungtos su apačia, suformuojant migdolo ar katės akis.

Nebijančioms žaismingesnio įvaizdžio ir spalvų siūloma išbandyti spalvotus akių pravedimus. Chanel modelius puošia mėlynai žalsvos, jūrinės, oranžinės, raudonos ar rožinės spalvos pravedimais akių kampuose. Taip pat pasirinktos spalvos pravedimą galima naudoti ir virš juodo akių pravedimo. „Nebijokite žaisti linijomis, formomis ir spalvomis ir atraskite sau tinkamiausią variantą“,- skatina S. Pajedaitė.

Lūpos

Kadangi šį sezoną karaliauja ryškios akys, lūpos išlieka švelnios. Beveik vieningai visi mados namai rinkosi natūralias lūpas, paprasčiausiai sudrėkintas bespalviu lūpų balzamu. Anot vizažistės, norinčioms šiek tiek pagyvinti makiažą, puikiai tiks švelnios rožės, koralo, oranžinės, rubino, fuksijų lūpų blizgesio ar dažų spalvos.

Simonos Pajedaitės makiažas
Jovitos Vaitiekūnaitės „Estetikos studija“ šukuosena
Foto Inesa Čekolis- Ščiočina

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)