Ingredientai

Cukrus 200 g
Vanilinis cukrus žiupsnelis
Aliejus 120 ml
Grietinė 1 šaukštas
Soda 1 šaukštelis
Miltai 250 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Cinamonas 2 šaukšteliai
Druska pagal skonį
Porcijos: 15

Gaminimo eiga

Moliūgą nulupam, išimam sėklas ir sutarkuojam smulkia trintuve. Po šitos procedūros moliūgo turėtų būti stiklinė. Į jį pilam abiejų rūšių cukrų, aliejų, įmušam kiaušinį, dedam su grietine sumaišytą sodą. Gerai išmaišom.

Įjungiam orkaitę – 180 laipsnių. Sukapojam šokoladą nedideliais gabalėliais. Naudojau 100 g pieniško ir 50 g juodo. Jūs, žinoma, rinkitės pagal savo pomėgius, o jeigu kur nors liūdi vienas kitas niekam neįdomus riešutas – susmulkintas jis irgi puikiai tiks.

Didesniam dubeny sumaišom miltus, kepimo miltelius (kam jie, jei naudojom sodą? Nes moliūgas sunkus, jam vienos rūšies kildinamosios medžiagos maža), cinamoną, druską ir šokoladą.

Moliūgų masę pilam į miltus ir išmaišom. Skardą išklojam kepimo popierium, kabinam kaupiną šaukštelį tešlos, dedam jį metodu bet kaip ant popieriaus. Procesą kartojam, palikdami didelius tarpus (vienu metu nerizikuoju kept daugiau kaip 12 sausainių).

Svarbiausia, kad tešlos krūvelės būtų daugiau mažiau vienodo dydžio, taip visi sausainiai iškeps vienu metu. Forma prieš šaunant į orkaitę nesvarbi, visą darbą padarys aliejus – jo dėka tešla ištiš ir sausainis bus dailiai apvalus. Kepam 10-15 minučių, kol įgauna švelniai rudą atspalvį. Aušinam ant grotelių. Ragaujam.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai