„Ilovaisko katile“ praleidęs savaitę R. Šapošnikovas kartu su kariais nuo minosvaidžių ir zenitinių raketinių sistemų „Grad“ apšaudymų slėpėsi apkasuose, o turėta vaizdo kamera nufilmavo viską, kas vyko Ilovaiske – mieste, į kurį nesislapstydama įžengė reguliarioji Rusijos kariuomenė, rašo UNIAN.

Žurnalistas namo grįžo be automobilio, telefono, vaizdo kameros ir nešiojamojo kompiuterio, tačiau gyvas. Televizijos laidai „Sekretnije materiali“ (Slapta medžiaga) pavyko gauti R. Šapošnikovo vaizdo dienoraštį – išskirtinius rugpjūčio 24–31 d. Ilovaiske darytus įrašus.

Į Ilovaiską R. Šapošnikovas vyko automobiliu. Jam atvykus miestą kontroliavo Ukrainos batalionai ir kariai, kurie gavo užduotį išvalyti Ilovaiską nuo ginkluotų separatistų.

Vos po keleto valandų situacija pasikeitė kardinaliai. R. Šapošnikovas kartu su Ukrainos kariais atsidūrė tikro „katilo“ viduje: į miesto teritoriją su tankais ir sunkiąja ginkluote įžengė Rusijos kariai.

„Kol Kijeve vyksta paradas, mes čia esame priešakinėje ir, kaip sako kariai, sėdime plikais užpakaliais – nei technikos, nei normalios ginkluotės, nei žmonių“, - taip situaciją apibūdino žurnalistas.

Tai – vienas pirmųjų R. Šapošnikovo vaizdo kreipimųsi. Visą naktį tęsis jų pozicijų apšaudymas iš minosvaidžių ir zenitinių raketinių sistemų „Grad“. Daugiau įspūdžių galite pamatyti vaizdo medžiagoje: