Nežinau kaip kitos mamos, bet šiuo metu man, švelniai tariant, stogas važiuoja.

Auginu du sūnus – vienam 2,7 metai, kitam – 9 mėnesiai. Jiedu – mieliausi sutvėrimai žemėje, brangiausi iš visų, kas tik galėtų būti, neįkainojama vertybė, mielybės ir visa kita, bet jau taip sugeba išvesti iš kantrybės, tereikia sekundės dalies ir aš jau susinervinus.

Būna, kad griebiuosi už galvos ir galvoju – į darželį abu ir einu į darbą. Praeina kelios minutės, jie vėl su savo gražias žvilgančias akutes rodo, kikena, vėl gera...

Ir taip kiekvieną dieną. Vedam vieni kitus iš kantrybės, bet esu labai laiminga mama, kad jie yra mano stebukliukai.

Randu laiko ir megzti – ne tik sau, bet ir kitiems. Taip pat ir knygą paskaityti, ir į grožio saloną nueiti. Viską pavyksta suderinti – ir būti mama, ir rasti laiko sau...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Dirbu. 24 valandas per parą. Esu mama ir pasiūlyčiau visiems šyptelėjusiems ar pasišaipiusiems pažiūrėti, kiek ištvertumėte Jūs.“ – būtent taip tikrai galvoja ne viena atžalas namie prižiūrinti moteris, karjerą iškeitusi į šeimą.

Manote, lengva? Straipsnį „Ką nutyli supermamos?“ DELFI portale anksčiau rašiusi Giedrė buvo atvira – nelabai. „Pabandyk išgyventi, kai nuo šeštos valandos ryto iki dešimtos vakaro - lakstymai, šokinėjimai nuo palangių, rietynės, muštynės, ožiai. Be savaitgalių. Be išeiginių. Be švenčių.“, – motinos kasdienybe dalijosi ji.
Mamos, prašome Jūsų – pasidalinkite: ar lengviau atžalas palikti auklei ir lėkti į darbą, ar visą dieną būti namuose? Ar iš tiesų net ir tuomet sunku viską spėti? Papasakokite, kaip nusprendėte, kokia mama – dirbančia ar ne – būsite? O kaip į tai reaguoja tėtis? O gal norite sugriauti mitą, kad vienas kūdikis sugeba dviejų žmonių gyvenimuose sukelti chaosą?

Vieno rašinio autoriui įteiksime tris knygas – Č. Milošo „Abėcėlė“, M. Gessen „Putinas. Žmogus be veido“, „Piešimas buvo tarsi durys“.

Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mama“. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi ir viena iš žemiau esančių nuorodų: