Aukštoji mada ir garsūs italų dizaineriai Milane

Kalbant apie Milaną, neįmanoma neprabilti apie madą. Juk šiame mieste atsirado garsiausi, populiariausi italų prekės ženklai. Milanas – viena iš gražiausių, tačiau ir vienas iš brangiausių vietų apsipirkti. Patys tuo įsitikintumėte, apsilankę vadinamajame auksiniame Milano kvartale, kuris veikiausiai yra reikšmingiausias mados kvartalas pasaulyje, – Quadrilatero d'Oro. Pėsčiųjų gatvelėse išsibarstę juvelyrinės, dizainerių drabužių ir batų parduotuvės.

Laisvojo Londono eklektika

Londonas – vienas iš gražiausių, istoriškai turtingiausių Europos miestų. Bet verta ne pasigėrėti jo architektūra, bet ir atsiduoti apsipirkinėjimo beprotybei. Pagrindinė apsipirkimų vieta – Oksfordo gatvė, o unikaliausių pirkinių rasite Kamdeno turguje, esančiame šiaurinėje Londono dalyje. Ten rasite visko – nuo naujausių dizainerių gaminių iki antikvarinių baldų. Kitos panašios vietos – Portobelo turgus ir Notting Hillas.

Amžinos vertybės ir Vienos klasika

Nenorite toli važiuoti? Tada galite apsilankyti sename, klasikiniame mieste – Vienoje. Austrijos sostinė garsi savo kalėdiniais turgumis, be to, čia visada galima įsigyti prabangos prekių. Tik atsiminite, kad apsipirkti čia reikia išeiti ryte, nes parduotuves greitai uždaro. Viena iš nacionalinių vienos vertybių – skanėstų turgus (Naschtsmark), kuriame galima paragauti austriškų patiekalų.

Magiškasis Paryžius

Geriausiose Paryžiaus parduotuvėse neparduodami drabužiai ar prekės, jose parduodamas gyvenimo būdas. Čia yra visko – pradedant aukštosios mados parduotuvėmis, baigiant Paryžiaus blusų turgumi.
Pagrindinė Prancūzijos sostinės apsipirkimų vieta – garsieji Eliziejaus laukai, kuriuose garsūs, prestižiniai butikai ir parduotuvės, pvz., „Louis Vuitton“. O apskritai Paryžiuje yra daugybė nedidelių parduotuvių ir kavinaičių įvairaus skonio ir įvairaus storio piniginių turėtojams.

Niujorkas – kontrastų miestas

Niujorkas – viso ko sankaupa: žmonių, kultūros vertybių, prekybos galimybių. Jei norite pasimėgauti prabangiu gyvenimu ir galite sau tai leisti – nueikite į Penktąją aveniu, kurioje iki šiol tvyro Audrey Hepburn iš filmo „Pusryčiai pas Tifani“ dvasia. Čia – pagrindinė kompanijos „Apple“ parduotuvė, daugelis kitų visų pamėgtų parduotuvių.

Bet net ir neturint daug pinigų, šioje gatvėje patartina apsilankyti. Juk čia justi senojo Niujorko dvasia. Bohemos mylėtojai tikrai įvertins Soho ir Grinvičo rajonus. Pastaruoju metu išpopuliarėjo Bruklinas su savo nedidelėmis parduotuvėmis ir butikais. Kad ir koks būtų jūsų skonis ir galimybės, Niujorkas tikrai turi ką jums pasiūlyti.

Aukštoji mada ir prabanga Maskvoje

Maskviečiai nemėgsta apsipirkinėti Maskvoje, jie mano, kad čia – kelis kartus brangiau nei Europoje. Turbūt nustebsite, kad Rusijos sostinę priskyrėme prie mados mekų. Taip, čia beskonybė pinasi su prabanga, azijietiškas stilius maišosi su europietišku. Tai ir daro Maskvą unikalia vieta apsipirkti, čia susikaupę viskas, kas brangu ir turtinga. Maskvoje rasite viską – pradedant aukštąja vietos dizainerių mada, baigiant retro, tarybinių laikų stiliaus drabužiais.

Apsipirkimas Dubajuje

Jungtinių Arabų Emyratų brangakmenis – Dubajus yra didžiausias pasaulyje prekybos centras. Jame daugiau nei tūkstantis prekybos vietų, 160 barų ir restoranų.

Dubajaus prekybos centras – ne šiaip apsipirkimo vieta, juk čia – ne tik parduotuvės, bet ir akvariumas, slidinėjimo trasos po stogu, krioklys, šokantys fontanai ir daug kitokių pramogų. Jei pavargsite po apsipirkinėjimo maratono, galėsite papildyti energijos atsargas vienoje didžiausių pasaulyje saldainių parduotuvių.

Visos svajonės išsipildo Honkonge

Anksčiau Honkongas buvo tarptautinės prekybos centras, tad nieko stebėtino, kad būdami šiame mieste galėsite iš principo įsigyti viską, apie ką tik svajojote. Gatvėse čia palankiomis kainomis galima įsigyti įvairių prekių ženklų gaminių ir naujausių elektronikos stebuklų.

Neįprastos Antverpeno formos

Šis miestas – garsiausių pasaulyje belgų dizainerių lopšys. Visas miestas – mados miestas. Pradedat nuo mados kvartalo prie Šiuolaikinio meno muziejaus, baigiant Belgijos karališkosios madų akademijos studentų darbų paroda ir pardavimu. Vintažinių ir dėvėtų drabužių parduotuvės čia maišosi su garsiausių dizainerių parduotuvėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)