Klausimas.
Esu nestandartinė moteris: klubai pakankamai siauri, krūtinė pakankamai didelė. Labai patinka romantinis stilius: gėlytės, nėriniai, raukiniai ir taip toliau. Tik klausimas, kaip viską sau prisitaikyti? Nesinori atrodyti kaip kokiam tortui. Prašyčiau nors trumpos konsultacijos. Beje, man dar tik 36 metai, dirbu solidžioje įmonėje sekretore ir man patinka nedideli nukrypimai nuo standartinio griežto ir neįdomaus dalykinio stiliaus.

Atsakymas. Tai labai paprasta. Sijonas ar kelnes ties klubais gali turėti dekoratyvines detales ar kelis sluoksnius. Sijonas gali turėti pasijonį, kuris praplatintų klubus. Krūtinės nereiktų labai pabrėžti. Tinkamoje vietoje originali detalė gali griežtą, neįdomų dalykinį kostiumėlį paversti mielu ir smagiu.

Klausimas. Sveiki… man 18 m. Norėjau paklausti, kaip derėtų man rengtis? Nebesuprantu savo vaikino, kokie rūbai jam patinka ir kokie ne. Kai jis mato gatve einančią panelę su trumpu sijonuku ir palaidinuke su gilia iškirpte, sudarkytais plaukais ir ryškiai prisidažiusią, jam tai patinka… Kai aš užsimanau taip apsirengti - neleidžia... Jam patinka foto modeliukai, į jas žiūri ir grožisi, bet man foto modeliu tapti neleidžia…

Mano stilius yra laisvas… rengiuosi kaip noriu... į madą nežiūriu... nemėgstu batukų su buka nosyte… nešioju smailiomis nosimis… Iki šiol mano rūbų spalvos buvo juoda, balta… tačiau dabar stengiuosi atrodyti linksmesnė... nusipirkau rožinių rūbelių ir kitų spalvų. Bet to negana. Jaučiuosi nepatraukli, nepatraukianti kitų dėmesio… mėgstu būti dėmesio centre... man patinka, kai į mane žiūri ir grožisi, slėpti neturiu ko...

Ką daryti? Kaip rengtis seksualiau? Gundančiai, bet neiššaukiančiai per daug...? Mano kūno apimtys yra 91- 61- 90, aišku, jei jums tai padės...

Atsakymas. Mylėk save! Niekada nesistenk įtikti kito žmogaus skoniui, nes tada prarasi savo individualumą.Tu turi rengtis taip, kad gerai jaustumeisi PATI! O tada ir sulauksi dėmesio. Nuogų krūtų ir užpakalio rodymas - labai pigus ir trumpas bei vulgarus dėmesys. Jeigu tau tokio dėmesio reikia - gali rodyti. Dar dėl tavo vaikino: susimąstyk, ar verta būti šalia žmogaus, kuris bando reguliuoti, ką tu turi rengtis. Tai nėra smulkmenos. Tau gamta padovanojo puikius duomenis. Praktiškai viskas Tau turėtų tikti. Jei patinka laisvas stilius - nešiok. Gali panaudoti kokias originalias detales ar spalvų derinius. Ateis laikas - patiks griežtesnis, moteriškesnis stilius –nešiosi, bet tai turi ateiti iš Tavo vidaus, o ne iš kitų, norinčių Tave matyti kitokią. Būsi laisva, mylėsi save ir sulauksi dėmesio, o gal tada Tau jis nebus svarbus - bus svarbesni kiti dalykai.

Klausimas. Sveiki... esu 18-mete panelė,turiu tokių bėdų kaip svoris, esu gan apvali panele, tačiau labai mėgstu ryškias spalvas. Gal galėtumėte patarti, kaip turėčiau rengtis, kad tas mano apvalumas taip neišryškėtų... tai yra didžiausia problema mano gyvenime…

Atsakymas. Pirmiausia reikia pradėti mylėti save tokią, kokia esate. Jei esate apvalutė ir tas jums nepatinka, kažką bandykite pakeisti. Jei nesiseka, tai pamilkite tokią. Kol tai bus jūsų didžiausia problema, jūs veltui save alinsite. Labai šaunu, kad mėgstate ryškias spalvas. Gal tik nereikia, kad visos garderobo detalės butu ryškios. Jei tas jūsų apvalumas moteriškas, t.y su ryškiomis kūno linijomis, krūtine, liemeniu ir klubais, gali labai dailiai atrodyti aptemta viršutinė kūno dalis (aišku, reiktų nepersistengti). Gaminami šaunūs audiniai su elastanu, kurie labai gražiai priglunda.

Klausimas. Į kurį žurnalą pažvelgsi, visos mados damoms iki 30, o kaip rengtis mums, kurioms jau per 50, o širdyje - dar ne sutema? Skaitant žurnalus atrodo, kad šio amžiaus moterys jau neegzistuoja. Gal turit ką pasiūlyt? Ačiū iš anksto.

Atsakymas. Šaunuolės, kurioms 50, o širdyje ne sutema!!! Reiškia jūsų akys švyti. Tai jau pusė darbo padaryta. Mano manymu, iš drabužio turi sklisti tyli elegancija. Reikėtų vengti didelių petukų ir ryškių dirbtinų spalvų, bet jei jums tokių norisi, naudokite. Aišku, drabužis turi būti patogus ir neperkrautas. Naudokite originalias detales ir kirpimus. Jums visa tai tiks kaip ir moterims iki 30 metų.

Klausimas. Sveiki, norėčiau jūsų paklausti, prie ko reiktų derinti violetinės spalvos batukus?

Atsakymas. Sunku patarti, nes nežinau, kokio ryškumo ir atspalvio jūsų bateliai. Turėtų derėti smėlio, rusvos spalvos.

Klausimas. Turiu vieną bėdą - plačius klubus. Tai ne beda, kai galiu užsitemti džinsus, bet darbe jų dėvėt nevalia - darbo etiketas to reikalauja!!.( o gal jau ne !?...) Bet plačiakelnės ("patogios") kelnės mane daro panašią (tikiuosi, neįžeisiu nieko) į moteriškę virš 50-ies, nors man tik 21-eri!!!!...Gal jei būčiau aukštesnė, viskas atrodytų kitaip. Tačiau duotas ūgis - 164 cm..

Taigi… norėjau paklausti: ką rengtis, kad klubai atrodytų bent kiek vyriškesni? Ar bent neatrodyčiau tokiame amžiuje ištikta celiulito pertekliaus... Padėkit… Juk apranga - neatsiejama įvaizdžio dalis!

Atsakymas. Pirmiausia, gal tos kelnės neteisingai sumodeliuotos. Gali ir plačiakelnės liekninti. Yra daug gudrybių, kaip paslėpti platesnius klubus. Tiesiog jums reikėtų kreiptis pas gera specialistą (dizainerį). Dažniausiai tas, kas turi platesnius klubus gelbėja viršutinė dalis, bet tai nereiškia, kad ji turi būti ilga ir uždengti klubus. Kai kurioms figūroms būtent suteikia grakštumo trumpa viršutinė dalis. Tiesiog reikia įsigyti jums pritaikyta drabužį, kad pažiūrėjusi į save suprastumėte, jog dideli klubai gali visai sumažėti ir vaizdas veidrodyje jūsų nebeerzinti. Sėkmės!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją