Pasak organizatorių, sezoninių kolekcijų pristatymai jau tampa gražia tradicija – tai antrasis madų šou, organizuojamas „Europoje“.

“Artėjant šiltiems orams taip norisi nusimesti sunkius rūbus ir pasinerti į plonų, spalvingų ir linksmų audinių šnaresį. Tikimės, jog šis renginys vilniečiams padės nepasiklysti šiuolaikinės mados labirintuose ir Vilnius šią vasarą sužibės kaip tikra madų sostinė”, - sako pristatymo organizatorė mados ir stiliaus centro „Europa „ marketingo direktorė Sandra Kyvelienė.

Renginys prasidės vidurdienį „Europoje“ įsikūrusių parduotuvių vasaros kolekcijų pristatymu „Vasaros para“.

Nuo 15.55 val. vyks Lietuvos dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros studenčių kolekcijų demonstracija-konkursas. Agnė Valatytė pristatys kolekciją „Gyvenimas – transporto kamštis“, mados nepakantumą laikui demonstruos Laura Dailidėnienė savo kolekcija „Praeitis dabartyje arba futurizmo inspiracija ateities madai“. Ant podiumo taip pat pasirodys Irenos Jadenko „Kurčnebyliai“, Kristinos Kolevaitytės „Wild dandy“, Dalios Atkočiūnaitės vyriškų rūbų kolekciją „Pusryčiai ant žolės“ bei Kristinos Kruopienytės „M-MUSĖ“. Beje, pastarosios trys dizainerės sulaukė nemažo pasisekimo šių metų festivalyje „Mados infekcija“.

Modelius vertins komisijos nariai: LDA Kostiumo dizaino katedros aspirantė Rūta Jurkūnaitė-Bruožienė, mados ir stiliaus „Europa“ marketingo vadovė Sandra Kyvelienė, renginių organizatorius Tadas Stasytis ir laidos „Panelės TV“ žvaigždės Plaštakė ir Draugė. Konkurso nugalėtoja bus apdovanota vertingu prizu.

„Esame labai dėkingos renginio organizatoriams, jog po šiandieninės vartotojiškos mados stogu yra skirta vieta ir ekskliuzyvinams modeliams. Mums tai puiki proga su žiūrovais pasidalinti savo kūrybiniais ieškojimais, o renginio dalyviams – susipažinti su sparčiai į mados pasaulį ateinančia jaunąja dizainerių karta“, - sakė viena pristatymo dalyvių Kristina Kolevaitytė.