Parodos lankytojai ne tik susipažins su unikalia liaudies meno skulptūra ir šiuolaikinių menininkų darbais, bet ir patys galės kurti skulptūras, raustis meniškoje "smėlio dėžėje", kupinoje paslapčių, žiūrėti filmus apie skulptūros gimimą.

Ši paroda, pasak organizatorių, - tai savotiška meno terapija, proga lankytojui atsikratyti pagarbios baimės prieš meno kūrinį, suformuotos tradicinėse parodose. Tai galimybė išlaisvinti emocijas, pasinerti į kūrybinį procesą, įveikti nevisavertiškumo kompleksus, patirti tikrą bendravimo su menu, menininku ir tarpusavyje džiaugsmą.

"Suteikę galimybę parodos lankytojui kūrinius paliesti, t. y., sulaužę geležinę muziejaus taisyklę "Eksponatų rankomis neliesti", pastebėjome, koks paveikus lankytojams yra toks pateikimo būdas. Laipsniškai vykdomuose projektuose žiūrovai buvo kviečiami vis drąsiau įsijungti į kūrybinę erdvę, - ne tik liesti kūrinius, bet juos konstruoti, baigti tapyti ar lipdyti, dėlioti naujas kompozicijas - tapti menininkų bendraautoriais", - sako projekto autorė Violeta Jasevičiūtė.

Parodoje kūrinius pristato garsūs Lietuvoje menininkai: Česlovas Lukenskas, Gintaras Kamarauskas, Martynas Martišius, Vytautas Narutis, Auksė Petrulienė, Evaldas Pauza, Danielius Sodeika, Sigitas Straigis, Algimantas Šlapikas, Vytautas Umbrasas, Alfonsas Vaura, Marius Zavadskis, Stasys Žirgulis ir parodos kuratorė Violeta Jasevičiūtė.

Iki birželio 5 d. veiksiančioje parodoje kasdien su lankytojais bendraus muziejaus darbuotojai, dailininkai ir menotyrininkai.

Ankstesniais metais surengtuose "Menas plius Menas Bendrauti" projektuose buvo pristatytas tekstilės menas ir tapyba.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją