12
Kitas

Toliau

1. Odos problemos

Dažnai kova su spuogais ir kitomis odos problemomis tampa tokia sunki, kad ima svirti rankos. Išbandomi ir bobutės receptai, ir internete rasti patarimai, ir draugių rekomendacijos. Nenusiminkite – mokslas kartu su medicina pažengė toli į priekį ir šiais laikais kiekvienai problemai yra savas sprendimo būdas. Jeigu problemos su oda labai didelės ar užleistos, nevenkite ir dermatologo pagalbos.

Štai keletas paprastų taisyklių, kurios padės išsaugoti sveiką odą:

taisyklinga kasdienė trijų etapų priežiūra: valome, tonizuojame, drėkiname;

mitybos peržiūra: saldumynus, riebius ir rūkytus produktus pakeiskite vaisiais ir daržovėmis, rūgštaus pieno produktais, liesa mėsa ir žuvimis;

gėrimų peržiūra: kavą ir arbatą pakeiskite paprastu vandeniu;

sveikas gyvenimo būdas: mažiausiai aštuonios valandos miego, fizinis krūvis, rūkymo metimas;

tinkančios maskuojančios priemonės pasirinkimas.

Eurovaistinės“ farmacininkė Simona Totoraitytė atkreipia dėmesį, kad atvėsus orams mūsų oda nebegamina saulės vitamino – vitamino D, kuris reikalingas ne tik odos grožiui, bet ir mūsų kaulams, bei gerai nuotaikai, todėl galima juo pamaitinti odą iš vidaus.

„Dėl žvarbių vėjų poveikio, neretai oda ima prarasti drėgmę, todėl dar nepasirodžius pirmajam šaltukui, būtina intensyviau drėkinti odą. Jei jūsų oda linkusi sausėti, patartina naudoti ne tik drėkinamąjį kremą, bet ir serumą, nes pastarieji prasiskverbia į gilesnius odos sluoksnius ir padeda išlaikyti gražia odą, bei drėgmės balansą", - pataria „Eurovaistinės“ farmacininkė.

2. Ydinga laikysena

Susikūprinimas nesant rimtų problemų su nugara – nebylus signalas aplinkiniams, kad jūs nepasitikite nei savimi, nei aplinkiniais. Tiesiog norėtumėte būti nematoma. Argi tai norite pareikšti apie save jus supančiam pasauliui?

Egzistuoja mažiausiai trys priežastys išsitiesti:

vizualiai netenkate dviejų ar trijų kilogramų;

atrodote labiau pasitempusi, moteriškesnė ir gracingesnė;

išvengiate vidaus organų suspaudimo, nervų užspaudimo.

Pasirinkite optimalius pratimus nugaros raumenims sustiprinti, plaukiokite, eikite pasivaikščioti. Už tai būsite apdovanoti gera savijauta ir didesniu priešingos lyties dėmesiu. Juk tiesi nugara kalba apie jos savininkės pasitikėjimą savimi, o tai visada traukia visus aplinkinius!

3. Svorio problemos

Neretai tariamam antsvoriui nurašomos visos negandos: asmeninio gyvenimo problemos, rūpesčiai darbe ir net nesimezgantis bendravimas su giminėmis. Tačiau dažniausiai po tokia saviplaka slypi permainų ir naujos realybės baimė. Juk dabar nebus kam nurašyti visų nesėkmių ir klaidų, o pirmoje vietoje atsidurs „nepatrauklios“ charakterio savybės: tinginystė, nenoras prisiimti atsakomybės už savo poelgius, polinkis intrigoms. Todėl jeigu nuolat stengiatės save įtikinti, jog dėl storumo esate negraži, imkitės pagaliau veiksmų! Pavyzdžiui, pakeiskite mitybos įpročius ir pagaliau užsiimkite sportu. Arba liaukitės save plakti ir pradėkite mėgautis gyvenimu.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)