Memorandumas pasirašytas po „FederBet“ vadovo Francesco Baranca susitikimo su Priežiūros tarnybos vadovais, kurio metu buvo aptarta situacija Lietuvos lošimų sektoriuje, išsakyta nuomonė dėl situacijos sporto sektoriuje, kuris patiria manipuliavimo varžybų rezultatais riziką, bei aptartos galimos bendradarbiavimo galimybės.

Pagrindinės „FederBet“ veiklos susijusios su manipuliavimo varžybų rezultatais dėl lažybų, pinigų plovimo prevencija, nepilnamečių ir vartotojų apsaugos klausimais, stebėsena ir analize, orientuota į operatorių ir vartotojų lošimų sektoriuje interesų atstovavimą. Organizacija vienija daugiau nei 400 narių visame pasaulyje.

Bendradarbiavimo iniciatyva kilo dėl poreikio imtis konkrečių veiksmų susitarimų sporte ir lažybose srityje, kadangi manipuliavimas rungtynių rezultatais tampa vis aštresne problema, kuri yra aktuali ne tik sporto sektoriui, bet ir glaudžiai su juo susijusiam lažybų verslui.

Priežiūros tarnyba, kaip valstybinė lošimų verslą prižiūrinti institucija, yra suinteresuota, kad būtų užkirstas kelias bet kokiems pažeidimams, sukčiavimui ar neskaidriems susitarimams, kas galėtų turėti neigiamos įtakos visuose lygmenyse, pradedant nuo atskiro vartotojo, besilažinančio dėl rungtynių rezultato, lošimų sektoriaus ir baigiant pačia valstybe. Atsižvelgiant į tai buvo nuspręsta skirti daugiau dėmesio Priežiūros tarnybos kompetencijos didinimui kovoje su manipuliavimu rungtynių rezultatais, kas, tikimasi, bus viena iš bendradarbiavimo su „FederBet“ temų.

Priežiūros tarnyba ir „FederBet“ pripažįsta manipuliavimo sporto rezultatais neigiamos įtakos riziką sportui ir mano, kad tiek lažybų organizatoriai, tiek valstybinės institucijos ir visuomeninės organizacijos, veikiančios šioje srityje, turėtų bendradarbiauti galimų grėsmių prevencijos srityje, kad būtų užtikrintas skaidrumas sporte. Be to, memorandumo dalyviai vieningai laikosi nuomonės, kad sportas neturi būti įtakojamas susitarimų ar kitokių įsikišimų, susijusių su lažybomis ar azartiniais lošimais.

Pasak l. e. Priežiūros tarnybos direktoriaus V. Daukšio, „Manipuliavimo rungtynių rezultatais bangai pasiekus Lietuvą manome, kad pats laikas imtis šios problemos visuose lygmenyse, todėl bendradarbiavimo galimybė su tarptautine organizacija bus labai naudinga mūsų institucijos funkcijoms vykdyti, pagal kompetenciją kovojant su galimais neskaidrių susitarimų neigiamais padariniais tiek sportui, tiek lošimų verslui. Priežiūros tarnyba pasiruošusi prisidėti prie tarptautinių pažangių iniciatyvų, skirtų lošėjų interesų apsaugai ir skaidrumo versle ir sporte užtikrinimui.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)