Ar nėra taip, kad blaškotės ir nežinote, kas jus iš tiesų padarytų laimingais ir tai jus dar labiau skaudina? Kai knygose autoriai skatina jus kurti nuosavą laimę, o jūs tik blaškotės savo svajonių kambaryje, kuriame jums jau trūksta oro ir dūstate nuo savęs paties.

Taip, suprantu, jog tik nepasitenkinimas esama situacija skatina judėti į priekį ir ieškoti to, kas dar neatrasta. Bet palaukite, ar dėl to jums reikia vaikščioti tokiu veidu, tarsi ką tik būtumėte citriną įsidėję į burną? Nebežinau, gal su kaimynu sukirtote rankomis, kas ilgiau išbus susiraukęs... Verčiau pralaimėkite šias varžybas ir nueikite pas kaimyną su šypsena, apkabindami ir pranešdami, kad jis laimėjo jūsų draugiją.

Stengiatės būti kažkuo? Tai būkite labiausiai savo name besišypsantis kaimynas ir jus pastebės, o taip gal net televizija jumis susidomės. Ir kai jau išeinate iš parduotuvių pilnais maišais maisto, būtų smagu atsidėkoti kasininkei, kuri dėl jūsų stengiasi. Ištiesdami ranką su pinigais nusišypsokite ir pagalvokite, kaip gerai, kad galite nusipirkti valgyti. Tada jums viduje pasidarys šilčiau – tik tiek tereikia. Mandagiai atsisveikinkite ir jūsų misija įvykdyta.

Ir vis dėlto, ar tik ne per ilgai užsibuvote savo svajonių kambaryje, iliuzijoje, kaip viskas blogai, gal jau laikas būtų išeiti pasidžiaugti tuo, ką jau turite ir tuo, kas duota visiems be išimties? Supraskite, kad žmogus negali visada būti euforijoje, nes taip gyvenant gali atsitikti taip, kad nebeklausime, ar viskas gerai.

Matome, kur atsiduria tie, kurie visada patiria euforiją. Pasakykite sau kartu su kaimynu – dabar gyvenu gerai ir jaučiuosi gerai. Naudokite paprasčiausią žodelį – gerai, taip, man dabar gerai, turiu tiek, kiek man reikia, bet tai nereiškia, kad turite sėdėti ir jau nieko nebedaryti.

Išspjaukite citriną iš burnos arba nurykite, vitaminas C dar niekam nepakenkė, atsigerkite vandens, pratampykite sugriuvusius prie kompiuterio kaulus, sportuokite, išeikite į mišką (pora lapelių tualetinio popieriaus būtų patartina kišenėn įsimesti), išeikite į parką įkvėpti gryno oro, pažvelkite išėję į visa tai be iliuzijų. Tai ir yra džiaugsmas – matyti, jausti, girdėti, liesti, užuosti, skanauti tai, kas yra tikra. Ir pasistenkite suvokti šiuos pojūčius, kad ir ką bedarytumėte, ir pamatysite, kad iš tikro jums nereikia žinoti, kas yra laimė – jums reikia sąmoningai gyventi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!