Akivaizdu, kad taip kažkas paprasčiausiu būdu atsikratė savo augintinės vaiko, patys „parinkdami šeimininkus“, net neatsiklausę, ar ji čia laukiama, ar reikalinga. Mažylė – visiškai švari, be jokios abejonės gimusi namuose, drąsiai puolė pirmą kartą matytiems žmonėms į rankas ir murkė kaip prisukta...

Lyg išmokyta, kad jeigu garsiai murks ir glaustysis, pavergs visų širdis. Ir pavergė, tačiau likti, kur išmesta, negalėjo, nes tą namą ir jo teritoriją valdo kitas katinas, kuris pasirengęs visus pyplius ir ne pyplius spirti lauk.

Katytė, kurią praminėme Maiva, atkeliavo į „Naminukų“ globą. Jeigu reikėtų apibūdinti ją vienu žodžiu, turbūt geriausiai tiktų „atsipūtusi“! Maiva ne iš tų, kuri pakliuvusi į naują aplinką slepiasi ar gūžiasi, ne! Jos maža širdutė, rodos, kone bebaimė, ir elgiasi ji taip lyg visas pasaulis jai būtų tarsi namai, o kiekvienas žmogus – senas pažįstamas.

Maiva jau kartą „nukirminuota“, naudojasi kraiko dėžute. Jei galite padovanoti jaukiai, dailiai, mažylei Maivai namus, skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius) (jei negalime atsiliepti, parašykite žinutę).