Pasak M. Boguševičiaus, jeigu Nemuno žiedui nepavyks gauti licenzijos varžybos rugsėjo 13-14 dienomis vyks Rygoje. Anot jo, viskas turėtų paaiškėti šią savaitę.

Pašnekovo teigimu, „Nemuno žiedui” gauti licenziją trukdo trasos neatitikimas keliamiems reikalavimams. „Ne paslaptis, kad trasa jau apie 20 metų neatitinka visų jai keliamų reikalavimų. Tarptautinė automobilių sporto federacija pateikė aukštesnius trasos saugumo reikalavimus“, – sakė M. Boguševičius.

Žiedo komiteto pirmininko teigimu, trasai keliami reikalavimai daugiau susiję su darbo saugos užtikrinimu. „Mūsų trasa kritikuojama, pavyzdžiui, dėl klibančių teisėjų bokštelių. Juose užlipę turi dirbti žmonės: stebėti varžybas, mojuoti vėliavomis. Manau, nėra saugu, užlipus laukti, kada toks bokštelis sugrius“, – apie trasos trūkumus kalbėjo pašnekovas.

Jis pabrėžė, kad darbai, kuriuos reiktų padaryti, kad trasa atitiktų reikalavimus, įgyvendinti daugiau kaip 85 proc. „Kliūna keli punktai ir kažkodėl jie pasidaro esminiai“, – svarstė LASF atstovas.

Pasak pašnekovo galbūt problemą padėtų spręsti didesnis sporto bendruomenės aktyvumas. „Būtų galima anksčiau padaryti visuotinį žiedinių lenktynių dalyvių susitikimą. Pasikviesti federacijos atstovus, Saugaus varžybų organizavimo komiteto narius ir patį federacijos prezidentą taip pat ir Nemuno žiedo direktorių. Gal tai padėtų atkreipti dėmesį į problemos aktualumą“, – mintimis dalinosi M. Boguševičius.

Jo teigimu, jau seniau buvo bandoma spręsti ne pirmus metus besitęsiančią problemą.

„Prieš „1000 km lenktynes“ kalbėjau su „Nemuno žiedo“ vadovu ir atrodė, kad viskas krypo į gerąją pusę. „Nemuno žiedo“ direktorius buvo nuvykęs į federaciją, kalbėjosi su jos prezidentu ir Saugaus varžybų organizavimo komiteto atstovais. Viskas jau atrodė išspręsta, bet vis tiek atsiranda niuansų. „Nemuno žiedas“ nori organizuoti savo varžybas, kurių neremia federacija, o LASF nori, kad „Nemuno žiedas“ taptų federacijos nariu“, – pasakojo M. Boguševičius. Visgi susiklosčius tokiam įvykių scenarijui „Nemuno žiedas“ negalėtų organizuoti kai kurių dabar jame vykstančių varžybų.