Ingredientai
Bulvės
5
vnt.
Kiaušiniai
3
vnt.
Svogūnų laiškai
100
g
Sviestas
1
šaukštas
Kietasis sūris
30
g
Krapai
žiupsnelis
Miltai
šaukštas
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Pienas
šlakelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves nulupkite, išvirkite ir sutrinkite. Kai pravės, sutrinkite, pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmuškite kiaušinį ir įpilkite šlakelį pieno. Berkite miltus ir užminkykite tešlą.
Likusius kiaušinius kietai išvirkite, kai atvės, smulkiai sukapokite. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniais.
Sūrį sutarkuokite labai smulkia trintuve.
Imkite maždaug 2-3 šaukštus tešlos, rankomis suplakite plokščią paplotį. Ant vidurio dėkite šaukštą kiaušinių-svogūnų įdaro, suformuokite „cepeliną“ ir apvoliokite tarkuotame sūryje.
Kepkite įkaitintame svieste iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su grietine.
Atsiliepimai