Ingredientai

Bulvės 5 vnt.
Sviestas 1 šaukštas
Krapai žiupsnelis
Miltai šaukštas
Druska pagal skonį
Pienas šlakelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Bulves nulupkite, išvirkite ir sutrinkite. Kai pravės, sutrinkite, pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmuškite kiaušinį ir įpilkite šlakelį pieno. Berkite miltus ir užminkykite tešlą.

Likusius kiaušinius kietai išvirkite, kai atvės, smulkiai sukapokite. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniais.
Sūrį sutarkuokite labai smulkia trintuve.

Imkite maždaug 2-3 šaukštus tešlos, rankomis suplakite plokščią paplotį. Ant vidurio dėkite šaukštą kiaušinių-svogūnų įdaro, suformuokite „cepeliną“ ir apvoliokite tarkuotame sūryje.

Kepkite įkaitintame svieste iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su grietine.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai