Paskambinus visi tik sako, kad kai bus atsisakiusių bendrabučio – gal po mėnesio ar po savaičių– priims. Bet aš dabar sėdžiu nežinioje: rašant prašymą per stojimus dėl bendrabučio, atstovybė sakė nesijaudinti, esą visi norintys jį gaus. Bet atėjus atsakymų dienai pasirodo aš vis dar laukiu eilėje.

Ką man dabar daryti? Kur gyventi? Juolab, kad nuo Kauno gyvenu 90 km. Mūsų šeimos finansinė padėtis nepavydėtina... Aš nesuprantu, kodėl Kauno kolegija neskirsto bendrabučių pagal šeimos pajamas, bet skirsto pagal atstumus. Dabar esu gilioje neviltyje ir niekam iš tų ponų nerūpi mano likimas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI dėl skaitytojos skundo susisiekė su Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotoju komunikacijai Antanu Vaideliu.

Jis teigė, kad skaitytoja neteisi – renkant studentus bendrabučiui, atsižvelgiama į šeimos padėtį: ar žmogus našlaitis, kokios šeimos pajamos. Pasak A. Vaidelio, galbūt į DELFI kreipusis studentė nepakeitė kokių nors dokumentų.

A. Vaidelis sakė, kad po rugsėjo padėtis turėtų pasikeisti – tuomet kai kurie studentai persikelia iš bendrabučio į nuomojamus butus, kiti yra iškeldinami dėl skolų, tad bendrabutyje atsiranda laisvų vietų kitiems studentams.

Nuomojamo būsto paieškos rugpjūtį kartais gali priminti klaidžiojimą po miškus, žiemą renkant žibutes: norai geri, pastangos milžiniškos, tačiau rasti niekaip nepavyksta. Į miestus suplūdę studentai tiesiog graibsto pasiūlymus, kol nuomotojai trina rankomis.

Būna visko. DELFI skaitytojai yra pasakoję, kaip būsto yra ieškoję pasikliaudami nuomos agentūra – ši paėmė pinigus ir pasiūlė butų sąrašą, kurių didžioji dalis jau buvo užimti. Kitiems skaitytojams buvo taip, kad susirinkęs užstatą ir pasirašęs sutartį, nuomotojas dingo, butą palikęs mamai, kuri apie tokią „nuomą“ nė neįtarė.

Išskirtinėmis istorijomis dalijasi ir tie, kuriems teko gyventi nuomojamame būste – vienas DELFI skaitytojas pasidalino pasakojimu apie gyvenimą su buvusiais klasiokais tarp šiukšlių kalnų ir kojinių kvapo. Portalas yra rašęs apie garbaus amžiaus klaipėdietę, į savo namus įsileidusią nuomininką – ji tapo naujakurio ir niekur nedirbančių dar trijų jo draugužių įkaite.

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo istorijomis: kaip sekėsi ieškoti nuomojamo būsto, su kokiomis bėdomis ar džiaugsmais susidūrėte? Turite išskirtinius nuomininkus ar norite papasakoti apie pritrenkiantį bendrabučio kambario vaizdą? Laukiame Jūsų minčių!

Neliksite be dovanų – vienos istorijos autoriui padovanosime pusės metų žurnalo (pasirinktinai – „Panelė“, „Tavo vaikas“, „Cosmopolitan:, „Moteris“, „Mano namai“ arba „GEO“) prenumeratą. Laimėtojas bus paskelbtas rugsėjo 8 d.

Laiškus galite siųsti el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Butas“, spausdami šią nuorodą arba mintis išdėstydami žemiau. Nepamirškite nurodyti savo el.pašto adreso, kad laimėjimo atveju galėtume su Jumis susisiekti!