Kol kas mo­kyk­lų da­ly­va­vi­mas ren­giant rei­tin­gą, ku­rį ins­pek­ci­ja pla­nuo­ja pa­skelb­ti jau šį ru­de­nį, bus sa­va­no­riš­kas, tačiau at­ei­ty­je jis ga­lė­tų tap­ti pri­va­lo­mas.

Nau­ja­sis rei­tin­ga­vi­mo ap­ra­šas, su ku­riuo kiek­vie­nas no­rin­tis ga­li su­si­pa­žin­ti VKTI in­ter­ne­to sve­tai­nė­je, nu­ma­to įvai­rius kri­te­ri­jus, pa­gal ku­riuos bus ver­ti­na­mos mo­kyk­los: mo­ki­nių skai­čius, eg­za­mi­nų iš­lai­ky­mo iš pir­mo kar­to pro­cen­tas, mo­ky­mui skir­tų trans­por­to prie­mo­nių nau­ju­mas, hib­ri­di­nių au­to­mo­bi­lių ir elek­tro­mo­bi­lių nau­do­ji­mas, mo­kyk­los da­ly­va­vi­mas ren­giant sau­gaus eis­mo ren­gi­nius ir me­to­di­nę me­džia­gą, eko­no­mi­nio vai­ra­vi­mo ska­ti­ni­mas, sam­do­mas psi­cho­lo­gas, eu­ro­pi­nių va­dy­bos stan­dar­tų tai­ky­mas ir ki­ti fak­to­riai.

„Šiuo me­tu nė vie­na mo­kyk­la ne­tu­ri elek­tro­mo­bi­lių. Tai ne­reiš­kia, kad puls iš­kart jų įsi­gy­ti. Tie­siog sie­kia­me nu­brėž­ti tam ti­krą vi­zi­ją, ku­ri mo­kyk­las ska­tin­tų to­bu­lė­ti ir at­si­nau­jin­ti. Svar­biau­sia, kad mo­kyk­los ge­rin­tų sa­vo pa­slau­gų ko­ky­bę, o vi­suo­me­nė bū­tų in­for­muo­ta apie tuos, ku­rie ne­sto­vi vie­to­je ir sten­gia­si to­bu­lė­ti. Siek­si­me, kad rei­tin­gas bū­tų so­li­dus, da­ly­kiš­kas ir skaid­rus. Ga­lu­ti­nai ne­sa­me ap­sisp­ren­dę, ar skelb­si­me tik ge­riau­sius, ar vi­sus“, - sa­kė VKTI Sau­gaus eis­mo sky­riaus ve­dė­jas Vik­to­ras La­pi­nas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)