Gyvenau su kambarioke Sylva (na, jai labiau patikdavo Pilkė), kuri vis man kliūdavo, kažkuo neįtikdavo, o gal ir aš jai neatrodžiau supratingiausia draugė... Taip, tai jau praeitis, ir niekad nemaniau, kad vieną dieną jos ilgėsiuosi. Tiesiog tai buvo eilinis šeštadienis, kai šeimininkai pusryčiavo.

Netikėtai atvažiavo viena mano šeimos giminaitė ir išsivežė Sylvą. Oi, kaip tada man buvo linksma – pagaliau viena ir nepriklausoma... Bet netrukus pradėjau suprasti, kad iš šių namų išvažiuoti teks visiems. Atsirado daugybė kartoninių dėžių, kurios kasdien pildėsi mano mėgstamais, pažįstamais, mielais daiktais.

Pajutau, jog kažko lyg bijau, jog jau niekada nebebus taip, kaip buvo. Skaudžiausia buvo pamatyti šeimininkės žvilgsnį, kupiną ašarų ir apgailestavimo. Tada man jau buvo aišku, jog kitas vizitas pas gydytoją bus paskutinis...“

Baltei 14 metų. Jos šeimininkai išvyksta gyventi kitur, kur šiai pūkei vietos nėra. Baltė nesterilizuota, todėl morčiaus metu žymi teritoriją. Tai ir buvo didžiausia problema, kodėl Baltė tapo nepageidaujama.

Pasiūlius šeimininkams katytę sterilizuoti, suprantama, paraleliai turėjo būti atlikti kraujo tyrimai, ar ji atlaikys operaciją dėl amžiaus. Šeimininkai tyrimus atliko. Paaiškėjo, jog katytei nesunkus inkstų nepakankamumas, gydomas specialiu maistu, kursu lašelinėmis, papildais. Šiuo metu jos sterilizuoti tikrai negalima.

Problema ta, kad Baltės šeimininkai nelauks, kol ji pasveiks. Yra 10 dienų, per kurias reikia rasti globą. Jei priglausite Baltę, kartu bandysime kovoti su inkstų problemomis. Aprūpinsime spec. maistu, vaistais (VšĮ „Rainiukas“).

Kai sergama inkstų ligomis, šlapinimas ne vietoje – dažna problema. Tikime, jog specialiu maistu, papildais, lašelinių kursu pavyks pasiekti gerų rezultatų ir surizikuosime ją sterilizuoti, tačiau tam reikia laiko, kurio Baltė neturi. Pažymėtina, kad naujoje aplinkoje, kur būtų daugiau kraikdėžių, yra tikimybė išvengti problemų. Visi – jauni, seni, ligoti, luoši, sužaloti – nori ir turi teisę gyventi.

Padėkime tiems, kurie negali rinktis. Supraskime, kad su senatve ateina ir jai būdingos ligos, bet šiais laikais yra milijonai būdų su jomis kovoti, todėl suteikime Baltei viltį. Skubiai reikalinga globa Baltei.

Jei iki rugsėjo 1 d. jos nerasime, katytė bus užmigdyta. Baltė – grynaveislė persų katė. Labai prašome išplatinti šį pagalbos prašymą, jei tik turite galimybę. Laiko visai nėra, o Baltė nuolat kenčia stresą ir baimę žinodama, jog artėja ta prakeikta, nelemta diena, po kurios ją visi užmirš. Juk gyvūnai viską jaučia...

Šeimininkų tel.nr. 8 615 17 635. Galite skambinti ir mūsų tel.nr. +370 615 58898, +370 689 73782 (Vilnius).