„Šiauliai“ – „Klaipėdos granitas“. Rugpjūčio 21 dieną 17.30 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Iki šiol čempionate – 1:0, 0:3.

Pralaimėję „Šiaulių“ futbolininkai praleistų į priekį Gargždų „Bangą“ ir bent trumpam atsidurtų priešpaskutinėje, devintoje, pozicijoje.

„Klaipėdos granitui“ tai bus galimybė reabilituotis po dvejų iš eilės nelaimėtų rungtynių. Šiame čempionate komandos tarpusavyje pasidalijo po pergalę, po vasaros atostogų jų rezultatai irgi panašūs: uostamiesčio futbolininkai per keturias dvikovas surinko keturis, „Šiauliai“ – tris taškus.

Į „Klaipėdos granito“ gretas grįžta nuobaudas išsilaižę ir dauguma sumušimus bei patempimus išsigydžiusių žaidėjų. Užribyje dėl traumos lieka tik gynėjas Rytis Pilotas. „Šiauliams“ jau galės padėti diskvalifikaciją atbuvęs Justas Raziūnas, bet dėl kortelių nerungtyniaus kitas gynybos grandies žaidėjas Aivaras Renusas.

„Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Rugpjūčio 22 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate – 0:0, 2:0.

Edgaras Jankauskas pabandys antrą kartą šį sezoną pergudrauti Konstantiną Sarsaniją, kažkada dirbusį jo agentu. Antrame rate Klaipėdoje „Trakų“ treneriui tai pavyko, tačiau šįsyk, kaip ir buvusiose komandų tarpusavio dvikovose, galima tikėtis įnirtingos kovos.

„Atlantui“ tenka verstis ne tik be į peržiūras užsienyje išvykusių jaunų žaidėjų, bet ir be kai kurių traumuotų lyderių. Nepaisant to, klaipėdiečiai rodo charakterį – praėjusiame ture jie sugebėjo likviduoti dviejų įvarčių deficitą ir išgelbėti tašką akistatoje su Marijampolės „Sūduva“.

„Trakai“ po dvejų iš eilės nelaimėtų rungtynių praėjusiame ture mėgvosi pergale prieš „Šiaulius“ bei galėjo džiaugtis sėkmingu pirkiniu. Iš Panevėžio atvykęs ir komandoje debiutavęs vienas rezultatyviausių šio sezono A lygos puolėjų Lukas Kochanauskas įmušė dukart.

Marijampolės „Sūduva“ – Panevėžio „Ekranas“. Rugpjūčio 23 dieną 12 val. Marijampolė, „Arvi“ stadionas. Iki šiol čempionate – 2:2, 2:0.

Kad ir kokios būtų komandų pozicijos turnyro lentelėje, Marijmpolės ir Panevėžio klubų rungtynės visada vyksta žūtbūtinai. Užtenka paminėti, kad per pastarąjį dešimtmetį net 24 iš 49 tarpusavio akistatų baigėsi lygiosiomis.

Nemalonios „Sūduvai“ žinios šią savaitę skriejo iš medikų kabinetų. Saugas Povilas Kiselevskis patyrė stresinį padikaulio lūžį, o Audriaus Broko sezono košmaras tęsiasi – prastai sugijus lūžusiam raktikauliui, futbolininkui reikės dar vienos operacijos. Kita vertus, jau septynis turus iš eilės nepralaimėjusių marijampoliečių pagrindinėje sudėtyje P. Kiselevskis pastaruoju metu nebuvo nuolatinė figūra, o žaisti be A. Broko „Sūduva“ įprato senokai.

Po vasaros atostogų „Ekrano“ sudėtis drastiškai keitėsi, komandoje nebėra abiejų pirmame rate Marijampolėje įvarčius mušusių futbolininkų Edgaro Baranausko ir L. Kochanausko, bet panevėžiečių ir toliau niekaip nepavadinsi patrankų mėsa, jie yra kietas riešutas bet kuriam varžovui. Rungtynės asmeniniu iššūkiu gali tapti „Ekrano“ gynėjui Pauliui Daukšai, kuris neįsitvirtino „Sūduvoje“ ir tik prieš kelias savaites persikėlė į Panevėžį iš Marijampolės.

Gargždų „Banga“ – Alytaus „Dainava“. Rugpjūčio 24 dieną 12 val. Gargždai, miesto stadionas. Iki šiol čempionate – 6:0, 0:2.

Turnyro lentelė nemeluoja – ji nedviprasmiškai teigia, kad „Dainava“ yra absoliučiai blogiausia A lygos komanda. Bet ta pati statistika yra negailestinga „Bangai“, jei nagrinėtume pastarųjų devynių turų skaičius.

Nuo gegužės 20-os, kai laimėjo pastarąjį kartą, gargždiškiai per devynerias rungtynes surinko tik tašką. „Dainava“ per tą patį laiką – keturis. „Banga“ dabar yra patyrusi septynias nesėkmes iš eilės, o alytiškiai praėjusiame ture sužaidė lygiosiomis su „Klaipėdos granitu“.

Reginys turėtų būti įdomus bent jau todėl, kad Vakarų Lietuvos komandai tai yra galimybė pagaliau atsispirti nuo labai giliai esančio dugno. Suprantama, „Dainava“ nenorės „Bangai“ leisti to padaryti. Juolab kad Gargždų komanda lieka vienintelė, prieš kurią dzūkų klubas šiemet iškovojo pergalę.

Vilniaus „Žalgiris“ – Pakruojo „Kruoja“. Rugpjūčio 24 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate – 2:0, 0:0.

Pas šalies čempionus ir šio sezono A lygos lyderius vyksta varžovas, kuris po vasaros atostogų žaidžia sėkmingiau už visus, net ir už patį „Žalgirį“ – „Kruoja“ yra vienintelė komanda, po pirmenybių pauzės laimėjusi visas ketverias rungtynes. Sėkmė sostinėje Pakruojo komandai leistų sumažinti vilniečių persvarą prieš save iki septynių taškų.

„Kruoja“ ir toliau plečia savo užsienio legioną. Klubas pastaruoju metu pažindino visuomenę su dublerių čempionate jau rungtyniavusiais rusu vartininku Nikolajumi Filatovu ir traumą išsigydžiusiu egiptiečiu saugu Mahranu Shehata.

„Žalgirio“ treneriams teks mąstyti, kuo kamšyti spragas aikštės viduryje. Dėl nuobaudų šįsyk nežais Deividas Šemberas ir Artūras Žulpa. Bet tai nereiškia, kad Pakruojo komandos užduotys stipriai lengvės – „Žalgirio“ suolas ilgas, o „Kruoja“ į Armanto Vitkausko saugomus vartus šiemet dar neįmušė nė sykio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją