Nuolat kalbama apie keliuose vykstančias avarijas, kurios nusineša žmonių gyvybes, griauna gyvenimus. Skaudžius įvykius nulemia didelis greitis, alkoholis, neužsegtas saugos diržas ir netgi namuose pamirštas atšvaitas...
„Būtent atšvaitas yra apsisaugojimo priemonė už kurią mes esame atsakingi patys. Turime suvokti, kad jis gali išgelbėti gyvybę ir kad tamsiu paros metu jį užsisegti privalu“,- sakė projekto “Nebūk briedis” vadovė Ieva Deksnytė.
Projektas „Nebūk briedis“ siekia, kuo ryškiau ir įdomiau skatinti taisyklingo atšvaitų naudojimo kultūrą, tad šią savaitę garsus Lietuvos ir Australijos menininkas Egidijus Praspaliauskas, geriau žinomas kaip EGYBOY paruošė briedį artėjančiam rudeniui.

Šiuo metu Australijoje gyvenantis menininkas į Lietuvą grįžo vos kelioms dienoms ir per jas mielai prisijungė prie socialinio projekto. Anot E. Praspaliausko, Australijoje atšvaitų naudojimo kultūra itin išvystyta, tad pasisėmęs pavyzdžio iš svetur, menininkas džiaugėsi galėdamas prisidėti ir prie tėvynainių saugumo.

Ryškiais markeriais išdažytas briedis dalyvaus ir rugpjūčio 24 d. vyksiančiame Velomaratone. Čia su menininko išmargintu briedžiu bus galima nusifotografuoti. Visų nusifotografavusių nuotraukos bus tą pačią dieną keliamos į „Nebūk briedis“ Facebook puslapį.

Visi nusifotografavę prie fluorescentinio briedžio, kviečiami skleisti saugaus eismo kultūrą, „užtaginti“save nuotraukose, arba prie nuotraukų naudoti Hashtag’ą #nebukbriedis ir #velomaratonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)