1. Jūs daugiau nieko neišmokstate.

Naujos žinios, nauji įgūdžiai, naujos pažintys – jeigu visos šios sudedamosios jūsų darbe yra, jam negresia virsti rutina. Priešingai, kiekviena darbo diena tarsi kompiuterinis žaidimas – praeini ir gauni premiją profesinės patirties forma.

O jeigu atėjus į darbą jums tampa nuobodu, paklauskite savęs, kodėl? Galbūt jūs paprasčiausiai negaunate nei naujų žinių, nei įgūdžių, nei naujų ryšių?

Tai pirmasis požymis, kad metas keisti darbą. Tačiau prieš parašydami pareiškimą dėl atleidimo iš užimamų pareigų, pabandykite išplėsti savo veiklos sferą arba paprašykite viršininko perkelti jus į kitas pareigas – galbūt tai atvers naujas galimybes.

2. Jūs nebekopiate karjeros laiptais.

Galimos dvi to priežastys. Pirmoji – jūsų viršininkas vertina žmones ne pagal jų profesionalumą, o remdamasis kriterijumi „patinka-nepatinka“. Jis, kaip ir mokytojai mokykloje, turi savo „numylėtinius“, kurie ir kopia karjeros laiptais sparčiausiai. Jeigu jūs net ir esate tarp „išrinktųjų“, neverta tokio darbo laikytis įsikibus, juk nežinia, kada ir dėl kokių priežasčių gali patekti į boso nemalonę.

Antroji priežastis – kopimo karjeros laiptais galimybės iš esmės nėra. Apsidairykite aplinkui – ar kuris nors iš jūsų kolegų buvo pakeltas pareigose? Jeigu žmonės metų metus darbuojasi tose pačiose pareigose, tai, tikėtina, laukia ir jūsų. Tiesiog tokia jūsų kompanijos politika. Kad ir kaip jūs stengtumėtės, kad ir kaip nuoširdžiai dirbtumėte, kažin ar jums pavyks sulaukti pakėlimo, vadinasi, pats metas pasiieškoti kitos darbo vietos, kur karjeros liftas puikiai veikia.

3. Darbas jums nebekelia pasitenkinimo.

Pirmiausia, finansinio. Dirbate visą dieną, o kartais ir viršvalandžius, tačiau nieko už tai papildomai negaunate? Net jeigu darbo užmokesčio pragyvenimui ir pakanka, tačiau jaučiate, kad skaičiai atlyginimo ataskaitoje neatitinka jūsų įdėtų pastangų, jums neverta pasilikti šioje kompanijoje.

Be to, nemažiau svarbus ir moralinis aspektas. Darbas turi ne šiaip sau patikti, būtina gauti „atgalinį ryšį“ ir žinoti, kad jūs dirbate ne veltui. Jeigu jūs visą mėnesį ruošėte projektą, kuris vėliau vis tiek nebuvo patvirtintas, tai ar nebūtų buvę geriau šias trisdešimt dienų skirti naujo darbo paieškoms?

4. Kolektyve tvyranti atmosfera jus tiesiog smaugia.

Jūs išmokstate daug ką naujo, jums gerai moka, karjeros perspektyvos irgi neblogos, tačiau vis tiek skaičiuojate minutes iki darbo dienos pabaigos? Gali būti, kad priežastis slypi kolektyve. Tiksliau, jame tvyrančioje atmosferoje.

Patekti į draugišką kolektyvą – didelė sėkmė. Deja, tačiau kartais tenka dirbti su gandų nešiotojais, intrigantais ar skundikais. O kartais, priešingai, kolegos taip įnikę į darbą, kad elementariai trūksta bendravimo. Tačiau kaip bebuvę, jeigu po darbo jaučiatės emociškai pavargęs, vadinasi, geriau palikti tokį darbą.

5. Esate pasirengęs įgyvendinti savo projektą.

Jeigu jūs radote (arba galvojate, kad radote) savo gyvenimo užsiėmimą, o mintis apie nuosavą verslą neleidžia jums ramiai miegoti naktimis, tuomet metas išeiti iš darbo.

Žinoma, norėtųsi ir žvirblį rankoje turėti, ir briedžio girioje nepaleisti, tačiau suderinti darbą kitam ir darbą sau kažin ar pavyks. Juk bet kokia pradžia reikalauja visiško atsidavimo ir susitelkimo. Suderinti šiuos du dalykus įmanoma tik pasirengimo etape (kol sudarote verslo planą, ieškote investicijų ir panašiai).

Kai jau jaučiate, kad esate pasirengęs pereiti prie idėjos realizavimo, nedelskite – rašykite prašymą atleisti jus iš užimamų pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)