Vokietijoje vyksiančių pirmenybių laimėtojas namo iškeliaus su 24,5 milijonų Šveicarijos frankų suma, tai yra virš dviejų kartų daugiau, nei gavo 2002-ųjų metų Pasaulio čempionato laimėtojai brazilai. Kiekviena atranką praėjusi komanda jau bus užsitikrinusi mažiausiai po septynis milijonus Šveicarijos frankų.

Pasaulinė futbolo federacija apie 38 procentais augantį prizinį fondą pranešė antradienį savo metinėje finansinėje konferencijoje. Šios konferencijos metu buvo pranešta, kad organizacijos aktyvai, kuriuos galima parduoti, paaugo iki 439 milijonų Šveicarijos frankų vertės, o metinis FIFA 2004 metų pelnas sudarė 158 milijonus Šveicarijos frankų, ir palyginus su 2003-iais paaugo 12 procentų.

FIFA prezidentas Seppas Blatteris sakė, kad pasiektas pelnas kartu su gero marketingo rezultatais ir toliau stiprins solidų organizacijos finansinį pagrindą.

S.Blatteris pridūrė, kad padidėjęs prizinis fondas atspindi Pasaulio čempionato esminį vaidmenį žaidimo rinkodaroje.

"Mes nesame bankas ir nenorime uždirbti kuo daugiau pinigų, - sakė FIFA prezidentas. - Tačiau mes norime turėti pakankamą rezervą, nes nežinome, kiek ilgai tęsis ši gera padėtis".

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją