Paruošimo laikas: 20 min
Pagaminimo laikas: 30 min

6 porcijoms reikės:

• 6 vištienos krūtinėlės puselės be kaulų ir odos
• 1/4 šaukštelio druskos
• 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
• 1/3 stiklinės miltų
• 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 1 stiklinė supjaustyto svogūno
• 6 stambiai supjaustytos česnako skiltelės
• 1-1/4 stiklinės stambiai supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų, prieš pjaustant nuvarvinamas aliejus
• 1/2 stiklinės raudonojo vyno
• 1 stiklinė pomidorų padažo
• 1 stiklinė vištienos sultinio
• 1-1/2 stiklinės šviežių arba džiovintų žirnelių
• Druskos ir pipirų pagal skonį
• 2 šaukštai supjaustytų šviežių petražolių

Gaminimas

Išpjaukite nugarinę dalį. Supjaustykite krūtinėlių dalis per plotį į tris dalis. Lengvai pamuškite, kad storis būtų maždaug pusė centimetro.

Kiekvieną dalį pabarstykite ¼ šaukštelio druskos ir pipirų. Vos vos pabarstykite miltais, nupurtykite perteklių. Didelėje keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų ant didelės ugnies, greitai apkepinkite vištieną iš kiekvienos pusės po 2-3 minutes. Išimkite iš keptuvės ir uždenkite folija, kad neatvėstų.

Į keptuvę sudėkite svogūnus, česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus. Troškinkite vidutinėje temperatūroje, kol svogūnai taps perregimi, o česnakas ims ruduoti, apie 4-6 minutes.

Supilkite vyną ir troškinkite dar 2-3 minutes. Supilkite pomidorų padažą ir sultinį, užvirinkite. Sudėkite žirnelius, troškinkite, kol padažo sumažės per pusę – apie 10-12 min. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.

Sudėkite vištieną į padažą, dar dvi tris minutes pakaitinkite, pabarstykite petražolėmis ir patiekite.

Virėjo patarimas: jei keptuvė nepakankamai didelė, kad tilptų ir padažas, ir vištiena, supilkite padažą į didelę kepimo skardą, ant viršaus sudėkite vištieną ir pakaitinkite apie 180 laipsnių temperatūroje tris-penkias minutes.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)