Kolegą iš Ukrainos projektą įgyvendinančioje bendrovėje „Klaipėdos nafta“ lydėjusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad į uostą atvyko tik susipažinti su SGD terminalo projektu.

„Mums buvo didelė garbė svečiui pristatyti šį projektą. Apie tiekimo galimybes nekalbėjome, susitikime mes kalbėjomės apie Lietuvoje statomą terminalą“, - DELFI sakė Seimo pirmininkė.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininką sudomino tai, kad Lietuva pasirinko ne stacionarų terminalą, o išdujinimo laivo variantą.

Tai įdomus ir perspektyvus projektas, kuris svarbus ir Ukrainai. Sumažinti „Gazpromo“ diktatą yra visų civilizuotų valstybių interesas. Mes labai susidomėję stebime projektą, kurį įgyvendina mūsų draugai lietuviai. Esu įsitikinęs, kad jūsų patirtį mes tikrai išnaudosime. Mes jau planuojame statyti stacionarų terminalą Odesos uosto rajone. Tačiau ta technologija, kuri naudojama Klaipėdoje, yra labai įdomi. Ypač nustebino rekordiškai trumpas laikas, per kurį sugebėjote įgyvendinti šį projektą. Tai yra perspektyva, kuri laukia ir mūsų. Nes „Gazpromo“ diktatas, karo, kurį mums primetė Rusija, metu mūsų situaciją daro ypač sudėtingą. Todėl alternatyvių būdų, apsirūpinti energijos ištekliais, paieška ir suradimas yra pagrindinė mūsų strategija. Todėl aš paprašiau šio projekto prezentacijos, kurią būtinai įteiksiu ir mūsų šalies prezidentui Petro Porošenkai, ir ministrui pirmininkui“, - DELFI sakė O. Turčynovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1624)