Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 7 klausimus, kurie padės išsiaiškinti, ar jūs ir jūsų antroji pusė tinkate vienas kitam. Kuo daugiau atsakymų sutampa, tuo labiau esate suderinami!

1. Kiek valandų per parą dirbate ir koks jūsų darbo grafikas?

Akivaizdu, kad jei su mylimuoju ar mylimąja propaguojate visiškai kitokį gyvenimo būdą, vargu, ar rasite bendrą sutarimą. Gyvenimo būdas apima labai daug dalykų – ne tik pomėgius, bet ir darbo valandas. Pavyzdžiui, jei jūs dirbate dienomis, o jūsų partneriui tenka tenkintis darbu iki išnaktų, jūs paprasčiausiai kasdien galite net nesusitikti.

Arba jei jūs dirbate pusę dienos, o jūsų draugas ar draugė nuolat dirba viršvalandžius, jums gali atrodyti, kad jis ar ji jums skiria per mažai dėmesio. Taip jau yra, kad jūsų gyvenimo būdas lemia, ar turėsite pakankamai laiko vienas kitam. Neįmanoma sukurti darnių santykių, jei kartu beveik neleisite laiko.

2. Į kokį restoraną romantiškos vakarienės pakviestumėte savo mylimąjį ar mylimąją?

Kitaip tariant, kokie yra jūsų mitybos įpročiai. Kuo jie panašesni, tuo geriau! Jei antroji pusė nekenčia Rytų virtuvės, o jūs negalite įsivaizduoti gero vakarėlio be suši, galbūt jūsų santykiai ir nenutrūks, tačiau gali kilti sunkumų. Pavyzdžiui, jei jūs vegetarė, o jūsų draugas neįsivaizduoja nė dienos be mėsos, bus neįmanoma gaminti bendrą vakarienę namuose.

3. Kada norite susituokti ir turėti vaikų?

Kad pavyktų sukurti harmoningus santykius, pirmiausia abu partneriai turi turėti tuos pačius gyvenimo tikslus. Pavyzdžiui, jei jūs norite ištekėti ir turėti vaikų, o jūsų partneris šeimos neplanuoja artimiausius dešimt metų, neišvengsite konfliktų. Prieš pradedant kurti rimtus ilgalaikius santykius labai svarbu išsiaiškinti, ar abu norite to paties.

4. Kaip dažnai norėtumėte bendrauti su antrąja puse?

Sutarsite tikrai geriau, jei dėl to, kaip dažnai partneriai turėtų matytis, jūsų nuomonė sutaps. Pavyzdžiui, jei jums atrodo normalu, kad savo antrajai pusei neskambinate savaitę, o jūsų mylimasis ar mylimoji negali praleisti nė dienos nepakalbėję su jumis, tikrai turite apie ką pasikalbėti. Žinoma, tai nereiškia, kad santykiai nepavyks, tiesiog turėsite abu eiti į kompromisą ir suprasti, kad ne visi ilgalaikius santykius įsivaizduoja vienodai.

5. Kas šeimoje turi apmokėti sąskaitas? Abu po lygiai? Abu pagal galimybes?

Vienas iš jūsų apmoka sąskaitas, o kitas tvarkosi namuose? Dažniausiai požiūris į šeimos biudžetą atspindi požiūrį į santykius. Todėl nemanykite, kad jei šiandien partneris mano vienaip, ateityje galėsite pakeisti jo nuomonę. Tad jei jūsų požiūriai šiuo klausimu nesutampa, vienas iš jūsų turės nusileisti ir paminti savo įsitikinimus. Ar tikrai manote, kad tai taip paprasta padaryti?

6. Ar norėtumėte su šeima gyventi Lietuvoje?

Jei jūs neįsivaizduojate gyvenimo toli nuo savo artimųjų, o partneris svajoja apie laimės paieškas užsienyje, turėtumėte pagalvoti apie jūsų santykių perspektyvą. Net jei liksite kartu, vienas iš jūsų nebus laimingas, nes negalės realizuoti savo svajonės.

7. Kas yra išdavystė?

Vieniems išdavystė yra partnerio susidomėjimo kupinas žvilgsnis, nukreiptas į priešingos lyties atstovą ar atstovę, o kiti neištikimybe vadina tik tokią situaciją, kai nueinama iki lovos. Žinoma, pakeisti požiūrį šiuo klausimu tikrai nėra paprasta, todėl jei jūsų nuomonės nesutampa, greičiausiai neišvengsite konfliktų. Puiku, jei galite kurti rimtus ilgalaikius santykius su žmogumi, kuris apie išdavystę galvoja taip pat kaip ir jūs.