V. Ponelis lietuviškoje interneto svetainėje už beveik du tūkstančius litų trims savaitėms išsinuomavo automobilį „Volkswagen Polo“. Vilniaus oro uoste pasiėmęs mašiną, vyras išskubėjo pas artimuosius, tačiau netrukus apstulbo sužinojęs, kad nuomos bendrovė už automobilį iš jo sąskaitos nuskaičiavo du tūkstančius svarų sterlingų, o ne litų, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

„Vakar brolis atsiuntė Anglijos kompanijos kreditinės kortelės, kurią mes turim, sąskaitą ir sako: ką tu čia užsisakei už 1900 svarų? Pradėjau aiškintis kas čia vyksta“, - sako V. Ponelis.

V. Ponelis „Lietuvos ryto“ televizijai pripažino, kad Vilniuje atėjęs atsiimti automobilio, sutartį pasirašė įdėmiai neperskaitęs visų sąlygų. Tačiau vyras stebisi, kodėl, jam nė žodžiu nebuvo užsiminta, kad automobilio nuoma kainuos kelis kartus daugiau, nei rodė rezervavimo sistema.

„Automobilį išnuomavo kompanija „Hertz“, jie matė, kad automobilis nuomuojamas už beveik 9000 litų, tokios kainos neegzistuoja už tokį automobilį“, – piktinasi V. Ponelis.

Bendrovės „Rental Cars“ atstovai Jungtinėje Karalystėje „Lietuvos ryto“ televiziją informavo, kad nepatenkintas klientas nuo pat pradžių turėjo žinoti, kad kaina skaičiuojama Anglijos, o ne Lietuvos valiuta.

„Jei jis tuo metu, kai nuomavo automobilį, buvo Anglijoje, tai mūsų programa jį atpažino kaip Anglijoje ir siūlė mokėti svarais. Iškart kai nuoma buvo padaryta, iškart buvo svarai ir svarais mes paėmėm“, – teigia pavardės nenorėjęs skelbti „Rental Cars“ vadybininkas Jevgenijus.

Tuo tarpu vartotojų teises ginantys ekspertai sako sulaukiantys vis daugiau skundų iš automobilių nuomos kaina nepatenkintų gyventojų. Esą dažniausia gyventojų klaida – neatidžiai skaitomos sutartys.

„Visų pirma, reikia pasitikrinti, kokias paslaugas užsisakęs, kokia valiuta pasiūlymas buvo pateiktas, tada, jei mano, kad tai paslaugos teikėjo kaltė, kreiptis raštiškai į paslaugos teikėją“, – sako Europos vartotojų centro teisininkas Aušvydas Čebatorius.

Anot Europos vartotojų centro, pusė jų gaunamų skundų dėl automobilių nuomos kainos būna nepagrįsti ir gyventojai pinigų neatgauna.