Akcijos metu pagrindinis dėmesys skirtas pėsčiųjų daromiems kelių eismo taisyklių pažeidimams, taip pat buvo tikrinama, kaip vairuotojai laikosi važiavimo per pėsčiųjų perėjas tvarkos bei kitų KET reikalavimų.

Nors tokios priemonės vyksta dažnai, dalis marijampoliečių neįpranta gatves pereiti perėjose. Net šalia perėjos stovintis policijos pareigūnas dažnai nėra priežastis laikytis eismo taisyklių.

Šį kartą pareigūnus ypač stebino mamos, su vaikais ar kūdikiais vežimėliuose kertančios gatves ten, kur joms atrodė patogiausia. Toks neatsakingumas gali baigtis tragedija. Tuomet bus ieškoma kaltų: „Kur žiūri policija?!“.

Laiko gaišinimu, „ne tuo, kuo reikia“ užsiimančiais policininkais piktinosi nubaustieji, kurie patingėjo paėjėti keliolika metrų iki perėjos, kad saugiai kirstų gatvę.

Trys kelių policijos patrulių ekipažai per 2 valandas nustatė 17 pėsčiųjų, kurie pažeidė kelių eismo taisykles, ir 1 mopedo vairuotoją, kuris neturėjo teisės vairuoti motorinę transporto priemonę.

Atsižvelgiant į padidėjusį avaringumą ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų skaičių, Marijampolės aps. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai nuolat organizuoja ir atlieka prevencines priemones. Tai bus daroma ir ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)