Dvylikai porcijų jums reikės:

Tešlai:

6 kiaušinių,
200 g cukraus,
tarkuotos 1 citrinos žievelės,
150 g miltų,
100 g krakmolo,
4 arbat. šaukštelių kepimo miltelių.Aviečių įdarui:

6 g želatinos,
250 g aviečių,
50 g cukraus.

Kremui:

16 g želatinos,
500 g varškės,
vienos citrinos sulčių,
120 g cukraus,
600 ml grietinėlės.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, persijokite į kiaušinių masę ir išmaišykite.

2. Tešlą iškrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 25 minutes. Po to išimkite iš orkaitės ir iškepusį biskvitą apverskite ant grotelių. Nuimkite kepimo popierių ir leiskite biskvitui atvėsti.

3. Užmerkite 6 g želatinos. Avietes perrinkite, sumaišykite su cukrumi ir sutrinkite tyrelę. Lengvai pakaitinkite. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite šiltoje tyrelėje.

4. Užmerkite likusią želatiną. Varškę sutrinkite su citrinų sultimis ir cukrumi. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite nedideliame kiekyje karšto vandens. Sumaišykite želatiną su nedideliu kiekiu varškės masės, o paskui įmaišykite į likusią varškę. Padėkite į šaldytuvą. Kai tik masė pradės stingti, įmaišykite suplaktą grietinėlę.

5. Aplink biskvitinį pyrago pagrindą pastatykite bortelius formai palaikyti. Ant biskvito iškrėskite varškės kremą ir išlyginkite. Ant viršaus pakaitomis šaukštu dėliokite aviečių tyrelę. Padėkite į šaldytuvą trims valandoms. Papuoškite avietėmis, galima ir gervuogėmis bei melisų lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją