Po truputį bendravimas darėsi artimesnis, dėmesio daugiau ir daugiau, bendros kažkokios veiklos. Išgirsdavau iš jo ir klausimų ar matau ateitį su juo, kokį katiną auginsime ir pan. Jaučiau, kad rūpiu jam, buvo ir sveikas pavydas. Dėmesio niekad netrūko tiek sms, tiek skambučiais ir susitikimais.

Bet jutau, kad viskas gražių kalbų lygyje, kad nemyli jis manęs, kad šie santykiai niekur neveda. O aš vis stipriau prisirišu, jausmai stiprėja.

Ne kartą per šiuos 1,5 metų bandžiau nutraukti viską. Bet jis į tai nekreipdavo dėmesio, “… nekalbėk nesąmonių” pasakydavo ir toliau bendraudavo kaip bendravęs. Neseniai pasakiau sau – REIKIA dėti tašką.

Jis nemyli manęs, ne tokių santykių noriu, jei per tiek laiko meilės neatsirado, jau vargu ar atsiras. O ir dėmesio ėmė mažėti. Viską jam parašiau, išdėsčiau. Jis nieko neatsakė…

Bet toliau rašo sms, skambina. Tik rečiau. O aš kankinuosi. Nustojęs būtų bendrauti – žinočiau, kad viskas baigta. Bet kai ir toliau rodo dėmesį, aš kabinuosi į viltį, kad gal dominu jį, gal jam reikia manęs. O gal tik kaip draugės. Bet aš į jį kaip į draugą žiūrėti negaliu. Kaip sužinoti ką jis galvoja? Kodėl kai pasakiau, kad baigiam viską, jis sako “Nekalbėk nesąmonių” ir toliau bendrauja? Ir kaip nutraukti santykius, kai tau tas žmogus toks svarbus? Kam skambinti jei nepuoselėji jokių jausmu žmogui?

Psichologės Gintarės Saročkaitės atsakymas:

Labas, Kamile,

Įsivaizduoju, kad šiuo metu gali jaustis pasimetusi ir sutrikusi, kai galiausiai nusprendei skirtis su vaikinu, o jo toliau rodomas dėmesys tau kelia abejonių dėl jo jausmų.

Laiške rašei, kad draugystės pradžioje jautei, kad rūpi vaikinui, jis nuolat rodydavo dėmesį, klausinėjo apie gyvenimą kartu, tačiau tu jautei, kad tai tėra tik žodžiai. Būtų naudinga pagalvoti, kokie jo veiksmai iššaukė tokias tavo mintis, kas tau kelia nepasitikėjimą jo žodžiais ir kokių santykių išties nori.

Iš laiško sunku suprasti ar vaikinas išties tavęs nemyli, ar nemyli taip, kaip norėtųsi tau. G. G. Markesas yra pasakęs: “Jeigu žmogus nemyli tavęs taip, kaip tau norisi, tai nereiškia, kad jis nemyli tavęs iš visos širdies”. Neseniai pasakei sau, kad reikia dėti tašką ir parašei jam laišką. Nesulaukusi atsakymo, bet pradėjusi jausti jo dėmesį ėmei kankintis ir dvejoti ar tikrai viskas baigta.

Laiško pradžioje tvirtini, kad vaikinas tavęs nemyli, tačiau pabaigoje klausi dėl ko jis skambina, jeigu nieko nejaučia. Suprantu, kad esi pasimetusi ir bandai rasti ne tik atsakymus, bet ir pateisinimus tokiam jo elgesiui. Tau kyla daug klausimų apie tai, ką jis galvoja, dėl ko tau skambinėja. Sužinoti atsakymus gali tik nuoširdžiai su juo pasikalbėjusi ir išsakiusi visas savo mintis. Kai žmogus negauna atsakymo į užduotą klausimą, dažnai pats sugalvoja koks galėtų būti atsakymas ir tai gali iškraipyti realybę. Tik atvirai pasikalbėjusi su draugu geriau suprasi ką jis jaučia, kaip suvokia santykius ir ar dar verta būti kartu.

Per 1,5 metų santykius bandei nutraukti kelis kartus, dabar nusprendei dėti lemiamą tašką. Suprantu, kad nelengva priimti tokį sprendimą ir nutraukti draugystę po to, ką kartu išgyvenote ir patyrėte.

Jeigu taip nutiktų, kad galutinai išsiskirsite, siekiant lengviau tai išgyventi galima pabandyti pasikeisti telefono numerį ir taip sumažinti kontaktą su buvusiu vaikinu, bei kankinimąsi dėl jo skambučių. Taip pat naudinga dažniau būti tarp žmonių ir užsiimti mėgstama veikla. Svarbu nelikti vienai su savo jausmais ir jais dalintis, tarkim, su draugais ar žmonėmis, kuriais pasitiki. Išsiskyrimo skausmui įveikti gali prireikti daugiau laiko ir pastangų, bet žaizdos gyja.