Suteiks žvalumo

Pradėkite nuo kontrastinio dušo. Po to į vonią įpilkite ne karšto, bet šilto vandens. Įpilkite tonizuojančio eterinio aliejaus (rozmarino, mėtos, pipirmėtės, bet kurio citrusinio vaisiaus).

Atpalaiduos ir pašalins stresą

Svarbu, kad vandens temperatūra jus tenkintų viso maudymosi metu. Puikų raminantį efektą teikia sandalmedžio, lavandos, vanilės ir ramunėlių aromatai. Juos į vandenį galima pilti kaip eterinius aliejus, sumaišytus su putomis arba jūros druska vonioms.

Sudrėkins ir sušvelnins odą

Įmeskite į vandenį keletą rutuliukų voniai su aromatizuotu aliejumi viduje ir įpilkite keletą lašų aliejaus - vaikiško arba specialaus vonioms. Pasinaudokite receptu - pasiruoškite pieno vonią. Pakaks į vandenį įpilti sauso pieno miltelių.

Paruošta, įšilusi oda lengvai atsikrato apmirusių ląstelių. Svarbu pasirinkti švelnią priemonę be abrazyvinių dalelių, nes priešingu atveju rizikuojate rimtai traumuoti odą. Įvairios kempinės, pirštinaitės, žaismingos kempinėlės ir masažiniai dušo šepečiai palengvins šią procedūrą ir sustiprins jos efektą.

Jeigu norite ypatingo efekto, voniai pasirinkite eterinį aliejų. Į šiltą vandenį įlašinami 3-8 lašiukai. Tokioje vonioje ramiai gulima ir mėgaujamasi kvapais, muilas ar kitos higienos priemonės nenaudojamos - kūnas nuprausiamas prieš procedūrą.

Kalbant apie aliejų poveikį grožiui, „Eurovaistinės“ konsultantė Ramunė Uosienė išskiria greifrutų eterinį aliejų, kuris šalina skysčius, skatina limfinę sistemą, tinka anticeliulitinių kremų gamybai. Kadagio uogų aliejus pasižymi intoksikaciją šalinančiu poveikiu. Mandarinų eterinis aliejus padeda palaikyti odos elastingumą, o pačiulių eterinis aliejus mažina skysčių susilaikymą, tad labai tinka celiulito gydymui.

Pašalins raumenų įtampą

Po intensyvių treniruočių ar peršalus raumenis maudžia ir skauda. Šiuos pojūčius palengvins vonia su specialiais priedais. Kai kurie dumbliai, eterinių aliejų kombinacijos ir jūros druska yra kartu ir atpalaiduojančio, ir tonizuojančio poveikio, t.y., gali atstatyti raumenis ir visą organizmą. Eterinių aliejų tarpe šią savybę turi eukalipto ir mėtų aliejai.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)