Po ketverių ar penkerių metų jau bus galima ragauti ananaso skonio feichojos vaisius, kvepiančius žemuogėmis.

Feichoja vertinama ir kaip dekoratyvus augalas maloniai dvelkiančiais rožinės spalvos žiedais bei originaliais lapais (jų viršus tamsiai žalias, o apačia - pūkuota, sidabriška), kurių jauni ūgliai yra šviesiai rudi.

Žemuoginis medis mėgsta lengvą, purią žemę. Jo vaisiai panašūs į slyvas, tamsiai žali. Dažnai jų paviršius raukšlėtas, o minkštimas - balsvas, grūdėtas. Vaisiai labai vertinami dėl labai gerai vandenyje tirpstančių daugybės jodo junginių, kurių yra daugiau nei visuose kituose augalinės ir gyvulinės kilmės maisto produktuose.

Dėl šios priežasties feichoja labai naudinga gydant skydliaukę. Be to, feichojos vaisiai vartojami kaip specialus dietinis maistas. Vaisiai labai naudingi ir sergantiesiems ateroskleroze. Jie valgomi ne tik švieži. Iš jų verdamos skanios uogienės ir kvapnūs kompotai.

“Jei auginsite feichoją, reikia neužmiršti, kad jos vaisiai susiformuoja tik iš kryžmiškai apdulkintų žiedų - žiedadulkės gali būti to paties augalo, tačiau būtinai skirtingų žiedų”, - priminė V.Petrauskaitė.