Į turnyrą komandos galėjo deleguoti ir dailiosios lyties atstoves, kurių taiklūs metimai įgaudavo dviejų taškų vertę. Savo ruožtų NKL ir RKL klubų žaidėjų sėkmingi išpuoliai iš įvairių pozicijų buvo vertinami vienu tašku.

Aštuonios turnyro trijulių ekipos buvo suskirstytos į dvi grupes, kuriose dvi geriausios komandos iškovojo kelialapius į pusfinalio etapą. A grupėje sėkmingiausiai pasirodė Molėtų „Tiumeno-Ežerūno“ krepšininkai bei jiems gelbėjusi mergina Severija Narkutė. Įkandin molėtiškiams į pusfinalį sekė Raseinių „Rasų“ pirmoji komanda.

B grupėje varžovus nuo kelio nušlavė Joniškio „Delikateso“ krepšininkai, vieninteliai grupių etape nepatyrę pralaimėjimo kartelio. Antrą vietą ir paskutinįjį kelialapį į pusfinalį iškovojo Tauragės „Bremenos“ klubo atstovai.

Pusfinalyje pirmieji jėgas išbandė praėjusio sezono NKL finalo ketverto dalyviai „Delikateso“ krepšininkai bei lygos debiutantų Raseinių „Rasų“ pirmoji komandos žaidėjai. Rungtynes po 8 minučių kovos laimėjo joniškiečiai, iškovoję pergalę rezultatu – 12:8.

Antrąja finalininke tapo Tauragės komanda. Tauragiškiai po atkaklios kovos 9:6 palaužė Molėtų „Tiumeno-Ežerūno“ atstovų pasipriešinimą.

Didžiajame finale susikovę Tauragės ir Joniškio krepšininkai greitai įsivėlė į kietą kovą baudos aikštelėje. „Delikateso“ komandos lyderis praėjusiame sezone Žilvinas Petraitis buvo sėkmingai maitinamas kamuoliais komandos draugų – Irmanto Lianzbergo, Pauliaus Klemo ir Aivaro Kvedaravičiaus ir joniškiečiai netruko švęsti pergalę finale – 15:10.

Po finalo varžovų gynybą į šipulius daužęs Ž.Petraitis prisipažino, jog į Palangą „Delikateso“ krepšininkai atvyko, tikėdamiesi laimėti turnyrą.

„Galvojome tik apie pirmą vietą, kitaip ir būti negalėjo. Norėjome iškovoti medalius po praėjusiame NKL finalo ketverte užimtos ketvirtosios vietos“, – po finalo džiaugėsi Joniškio trijulių komandos naudingiausias žaidėjas.

Mažajame finale bronziniai apdovanojimai atiteko Molėtų ekipai. Kipro Pumpučio bei Gintauto Matulio tandemas sėkmingai žaidė su vienintele atkrintamųjų varžybų metu likusia mergina Severija Narkute. Dvigubos vertės S. Narkutės metimai bei molėtiškių krepšininkų išpuoliai padėjo rezultatu – 11:7 įveikti Raseinių „Rasų“ pirmą ekipą.

Su vyrais kovojusi S. Narkutė po iškovotos trečiosios vietos nestokojo geros nuotaikos ir neslėpė, jog turnyre oponentai nuolaidų netaikė ir kova buvo sunki.

„Žinoma, buvo sunku. Aikštelėje vyko kietas žaidimas ir varžovai nenorėjo nusileisti bei pasiduoti vien dėl to, jog mūsų komandoje žaidė mergina, tačiau stengėmės, kovojome ir mums pavyko“, – įspūdžiais su internetine sporto televizija „SportoTV.lt“ dalijosi mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją