Intriga ralio žiūrovus, o stresas dalyvius kausis iki pat varžybų pabaigos. Akivaizdu – viskas spręsis priešpaskutiniame „Stelmužės“ greičio ruože, kuris nusidrieks 39,62 km per Lietuvos ir Latvijos teritorijas.

Lenktynininkai sutinka – šis greičio ruožas pateiks nemažai staigmenų, o jame ir nusispręs ne vieno ekipažo likimas.

WELLMAN Rally Team“ atstovaujantis Martynas Samuitis labiausiai akcentavo kaistančius stabdžius. Ilguose greičio ruožuose stabdžiai užkaista ir tiesiog neveikia.

Nors M. Samuitis yra vienas stabiliausiai važiuojančių ir prizinėse vietose nuolat atsiduriančių lietuvių lenktynininkų, jis teigė, kad niekas negali būti tikras šiame greičio ruože, „išgyvenimas“ ir gero laiko parodymas reikalaus ypatingų įgūdžių.

„Pirmi 9 kilometrai yra greiti, asfalto, bet ten intensyviai reikia naudoti stabdžius. Nuo šešiolikto kilometro prasideda techniškas, daug juodo darbo reikalaujantis žvyras ir ten stabdžių jau nebeturėsime. Važiuosime be jų ir naudosime rankinį stabdį“, – pasakojo lenktynininkas.

Lenktynininkai patirs ir kitą problemą – greitesni ilgose distancijose gali pasivyti priekyje važiuojančius sportininkus. Ralio sąlygomis aplenkti varžovą, jei jis specialiai nepasitrauks į šalikelę, neįmanoma, todėl sportininkai turės važiuoti vos ne aklai – dulkėse.

Tai ne paskutinė problema. Kuro sunaudojimas taip pat gali būti lemiamas veiksnys.

Daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Ramūnas Čapkauskas teigė, kad į šį greičio ruožą, pasiims ir atsarginio kuro bakelį. Jo, benzinu su etanolio priemaišomis varomas „Mitsubishi“ per karščius ryja daug daugiau kuro.

„Paprastai vienam kilometrui turėtų užtekti 0,8 litro kuro, bet dabar jo ryja 1,1 litro. Čia gal dėl karščio. Etanolyje yra daug deguonies, todėl ir dega geriau. Mūsų kuro bakas – standartinis, 55 litrų. Turėtų užtekti, bet niekada negali būti tikras“, – pasakojo R. Čapkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)