Liepos 31d. vežiau savo anūkus - Švedijos piliečius - po vasaros atostogų Lietuvoje į Stokholmą, į namus.

Skrydis buvo labai vėlyvas, 22 val. vakare. Praeinant saugumo patikrinimą, Vilniaus oro uosto darbuotoja prikibo prie vaiko kuprinėje sudėtų žaisliukų, liepė viską iškratyti. Iškratėme.

Ten buvo plaukimo kaukė (akims), vandens pistoletas, vamzdelis nardymui. Tarnautoja visus žaislus konfiskavo, išmetė į konteinerį, pasakiusi, kad tai ginklų imitacija. Vaikas pradėjo verkti, nes tai – jo gimtadienio dovana.

Prašiau tarnautojos grąžinti žaislus, nes galima juos įdėti į krepšį ir atiduoti kaip registruotą bagažą. Tarnautoja atšovė, kad po šiukšles nesiraus ir žaislų neieškos. Ne tik mes, bet ir aplinkui stovintys žmonės buvo šokiruoti. Suprantu, kad saugumas lėktuve labai svarbu visiems keleiviams. Tačiau ar neprasilenkiame su protu, „saugodami keleivių saugumą“. Kainą sumokėjome didelę, kadangi vasaros atostogos pas močiutę baigėsi ypatingai liūdnu akordu – žaislų konfiskavimu.

Įdomu, ar tikrai tarnautoja galėjo šitaip pasielgti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro apie situaciją pasiteiravo Vilniaus oro uosto darbuotojų.

„Objektyviai įvertinti sunku, nes dar neturime šio atvejo paaiškinimo iš tą vakarą dirbusios darbuotojos pusės, todėl pilnai situaciją matyti ir vertinti galėsime kitą savaitę.

Keleiviai susipažinti su bagažo vežimo taisyklėmis ir sužinoti apie draudžiamus daiktus bagaže turi pakankamai nemažai galimybių ir tai yra jų pareiga – apie tai jie informuojami įsigyjant bilietą, atliekant registraciją į skrydį, taip pat oro uoste prie registracijos stalų ir keleivių patikros postų yra informaciniai stendai apie tai, ko negalima vežti. Žaislinės ginklų kopijos yra prilygintos tikroms ir jas vežti rankiniame bagaže griežtai draudžiama. Todėl oro uosto darbuotoja, nepraleidusi žaislinio pistoleto, pasielgė pagal taisykles ir saugumo reikalavimus.

Radus neleidžiamą daiktą rankiniame bagaže, pagal Klientų aptarnavimo standartą, pagal kurį dirba ir Vilniaus oro uostas, keleiviui yra pasiūloma alternatyva – patalpinti daiktą registruojamame bagaže, o taip pat neseniai mūsų oro uoste pradėjo veikti siuntų terminalas, kuriame keleiviai neleistinus gabenti daiktus gali išsiųsti savo, giminaičių ar draugų adresu. Todėl jei keleiviui tokios alternatyvos nebuvo pasiūlytos, labai apgailestaujame ir nuoširdžiai atsiprašome keleivės, jog jai teko patirti nemalonumų“, - nurodė Vilniaus oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Marius Bružas.

Informaciją apie draudžiamus vežti daiktus galite rasti čia.