„Nordic Star“ įmonės civilinė atsakomybė apdrausta draudimo bendrovėje „Liberti Strachovanije“. Draudimo suma sudaro 30 mln. rublių (2,16 mln. litų).

Ši turizmo bendrovė jau informavo draudėją, jog negali vykdyti savo įsipareigojimų turistams. Tačiau įmonė „Nordic Star“ dėl laiku nesumokamų įnašų iš turizmo operatorių registro buvo pašalinta šių metų liepos 9 d. Rusijos turizmo pramonės sąjungos atstovė spaudai Irina Tiurina informavo, jog dėl šios priežasties draudimo bendrovė gali išmokėti kompensacijas ne visiems turistams, rašo www.newsru.com.

Turizmo įmonė „Nordic Star“ veiklą Rusijos rinkoje vykdo nuo 2001 m. Ši įmonė organizuoja keliones iš Rusijos į Estiją, Latviją, Lietuvą, Norvegiją, Islandiją, Švediją, Suomiją ir Daniją. SPARK sistemos pateikiamais duomenimis, įmonės priklauso Oliveriui Ollinui ir Olgai Utkinai.

Kadangi įmonė „Nordic Star“ nėra didelė turizmo operatorė, nukentėjusių turistų skaičius neturėtų viršyti kelių dešimčių.

Į užsienį išvykti negalės apie 50 anksčiau iš šios įmonės kelialapius įsigijusių asmenų. „Šiuo metu užsienyje nėra nė vieno mūsų kliento, kuris neturėtų atgalinio bilieto“, - patikino O. Ollinas, tačiau jis tiksliai nenurodė, kiek šios įmonės klientų šiuo metu yra užsienio valstybėse.

Tai ne pirma Rusijos turizmo bendrovė, kuri pastarosiomis dienomis turėjo sustabdyti savo veiklą.

Turizmo įmonė „InterAer“ antradienį, rugpjūčio 5 dieną, pranešė sustabdanti savo veiklą.

Neturėdama galimybės įvykdyti savo įsipareigojimus turistams ir užsakovams pagal turistinio produkto realizacijos sutartis, įmonių grupė „IntAer“, atstovaujama dviejų juridinių asmenų „IntAer“ ir IntAer Travel“, yra priversta sustabdyti savo veiklą“, - teigiama pranešime.

DELFI primena, jog pirmadienį buvo pranešta, kad šeštadienį nutraukus veiklą turizmo agentūrai „Labirint“ užsienio šalyse įkalinti liko 27 tūkst. Rusijos turistų.

Šią savaitę sutriko ir Rusijos pigių skrydžių bendrovės „Dobrolet“ veikla. Nuo pirmadienio ji nutraukė visus savo skrydžius. Oro linijų bendrovės „Aeroflot“ filialas po Krymo aneksijos skraidino keleivius iš Maskvos į Krymą. „Dobrolet“ buvo įtraukta į praėjusią savaitę paskelbtą bendrovių, kurioms taikomos ES sankcijos, sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)