Kada kirpti plaukus

„Likęs plaukas per visą ilgį yra suragėjęs ir negyvas, bet turi mažytes poras per kurias plauką prisotiname medžiagomis, kad šis atrodytų sveikas ir spindinantis. Jeigu plaukai tinkamai prižiūrimi, tai pakirpti reikėtų tik tada, kai pastebite, kad galiukai nutriušo ar jums norisi pakeisti šukuoseną“, - pasakoja „Eurovaistinės“ farmacininkė.

Ji atkreipia dėmesį, kad nederėtų gailėti pažeistų, skilinėjančių, trupančių plaukų, nes net insensyviausios priežiūros priemonės negali atkurti pažeistos struktūros, tam reiks daugiau pastangų.

Kaip nedaryti klaidų trenkant galvą

Neplaukite galvos labai karštu vandeniu.

Daugelis merginų kažkodėl galvoja, kad karštas vanduo geriau pašalina nešvarumus. Vandens temperatūra (jei tik jis ne ledinis) nelemia šampūno savybių. Tuo tarpu karštas vanduo suduoda dvigubą smūgį: pakenkia galvos odai ir paties plauko struktūrai. Plaukite galvą šiltu vandeniu, optimali temperatūra - iki 36 laipsnių.

Po skalavimo galima padaryti lengvą kontrastinį dušą galvai: kaitaliokite šiltą vandenį su šaltesniu. Tai sustiprina kraujagysles ir gerai užgrūdina. Tačiau prisiminkite: tokios procedūros atlikti negalima, jei esate nors kiek peršalusios.

Rinkdamosi šampūną būtinai atsižvelkite į plaukų tipą, nepilkite tiesiai ant galvos.

Šampūnas - koncentruota priemonė. Jis neskirtas pilti tiesiai ant galvos. Šampūno pilama ant delno, sumaišoma su nedideliu kiekiu vandens ir tik po to užpilama ant plaukų. Tas pat galioja ir balzamams ar kondicionieriams.

Gerai nuplaukite kondicionierių. Balzamas-kondicionierius - puiki priemonė, stiprinanti plaukus. Tačiau svarbu prisiminti tai, kad jis nusiplauna kur kas prasčiau, nei šampūnas.

Įsitikinkite, kad gerai išskalavote plaukus. Jei jo dalelių liks ant plaukų, iki kito plovimo plaukai bus sulipę. Patarimas riebių plaukų savininkėms: netepkite kondicionieriumi plaukų šaknų, paskirstykite jį ant galiukų.

Ką plaukai gali pasakyti apie jūsų sveikatą?

Namie ir darbovietėje patiriamas stresas gali sukelti plaukų slinkimą ir kuriam laikui sustabdyti jų augimą. Šiuo atveju jums padės psichoterapija, emocijų kontrolė, meditacija ir autogeninės technikos.

Plaukų būklė gali suprastėti ir dėl blogos mitybos. Jeigu norite, kad plaukai aktyviai augtų ir blizgėtų, papildykite maisto racioną B grupės vitaminais, vitaminu C ir PP, taip pat tokiais mineralais kaip magnis cinkas, kalcis ir geležis. Venkite tabako, dietų ir nevartokite vaistų be gydytojo rekomendacijų. Pamirškite nesveikus produktus ir plaukai taps stipresni bei tvirtesni.

Plaukų grožis labai priklauso nuo hormoninio fono. Plaukams gali smarkiai pakenkti nėštumo nutraukimas ir atsigavimo periodas. Problemos su plaukais gali liudyti ir padidėjusių cukraus kiekį kraujyje arba endokrininius sutrikimus.

Jeigu plaukai pradėjo smarkiai riebaluotis, vadinasi, sutriko jūsų medžiagų apykaita arba vandens ir druskų pusiausvyra organizme. Ištaisyti šį sutrikimą galima tiesiog geriant mineralinį arba paprastą vandenį. Pamirškite keptą ir riebų maistą. Valgykite daugiau daržovių bei vaisių ir stenkitės, kad jūsų racione netrūktų antioksidantų.

Pleiskanų gali atsirasti dėl skrandžio ir žarnyno veiklos sutrikimų. Jums būtina atlikti išsamius tyrimus. Pavyzdžiui, riebioji seborėja gali būti susijusi su tulžies pūslės ligomis ar skrandžio opa.

Ankstyvo pražilimo priežastimi gali tapti skydliaukės sutrikimai arba hormonų disfunkcija. Itin daug dėmesio skirkite kasos veiklai ir širdžiai. Būtina laikytis dietos, atsisakius rūgščių bei sūrių maisto produktų. Stenkitės nepervargti ir gerai išsimiegoti.

Ploni, lūžinėjantys ir skilinėjantys plaukai liudija, kad jūsų gyvenimo būdui trūksta judrumo. Plaukų šaknys gauna per mažai deguonies, todėl plaukai greičiau pasiduoda žalingam išorės poveikiui.

Kruopšti plaukų priežiūra dar negarantuoja, kad jų būklė bus ideali, nes, kaip matome, jiems gali kenkti vidinės organizmo problemos. Jei norite turėti gražius plaukus, pirmiausia pašalinkite priežastį, o tada vaduokitės iš pasekmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)