Šaltuoju metų laiku plaukus džiovina patalpų šildymas, didelis šaltis, na o vasarą didelis karštis, UV spinduliai ir kondicionieriai. Plaukų džiovinimas itin karšta oro srove, karštos tiesinimo ar garbanojimo žmyplės išsausina plaukus nepriklausomai nuo metų laiko. Dažnas plaukų plovimas arba netinkamų priemonių naudojimas taip pat pažeižia plauko struktūrą - galvos oda tampa dar riebesnė, o plaukai sausesni.

Norint džiaugtis spindinčiais ir sveikais plaukais, reikėtų nepamiršti kelių paprastų dalykų, tvirtina „Eurovaistinės“ farmacininkė:

Tinkama priežiūra. Visų pirma turite žinoti savo galvos odos ir plaukų tipą ir pagal tai rinktis priežiūros priemones. Viena dažniausiai pasitaikančių klaidų, kad žmonės šampūną renkasi sausiems plaukams, nors jų oda yra riebi (plaukus reikia trinkti kasdien) arba atvirkščiai. Taip pat, renkantis produktus reikėtų atsižvelgti į plauko struktūrą - ploni, garbanoti ar pažeisti plaukai. Ploniems ir gležniems plaukams tinkamiausi yra kondicionieriai, kurie drėkina plauką, nes riebios kaukės ir balzamai tik dar labiau apsunkina plaukus, užkemša galvos odos poras.

Tačiau tokie produktai yra puikūs garbanotiems, šiauštis ir pūstis linkusiems plaukams. Derėtų atsižvelgti ir ko tuo metu labiausiai reikia mūsų plaukams: žiema puikus metas naudoti maitinančias kaukes, nenuplaunamus kondicionierius ir balzamus, kurie atstato lipidų sluoksnį plauko paviršiuje ir apsaugo nuo šalčio, o štai vasarą reikėtų koncentruotis į drėkinimą - lengvesnės tekstūros kondicionieriai arba nenuplaunami purškiami serumai.

Vasarą labiau prakaituojame, todėl ir plaukus trinkti tenka dažniau, todėl šampūną rinkitės švelnesnį, tai yra, skirtą naudoti kasdien, kuriame yra mažiau plaunamųjų medžiagų (šarmų). Taip pat, nereikia bijoti ar pamiršti kaitalioti priemones - nesvarbu kokį stebuklingą produktą įsigijote, po 2-3 mėnesių jis nebeteiks tokių džiuginančių rezultatų, nes oda ir plaukai bus įpratę prie aktyvių produkto komponentų.

Apsauga. Pats paprasčiausiais būdas apsaugoti savo garbanas nuo žalingo aplinkos poveikio - galvos apdangalai. Jei kepurės ir skrybėlės jums ne prie širdies, tada atkreipkite dėmesį į jau minėtas nenuplaunamas, didesnį aliejų kiekį sudėtyje turinčias priemones žiemą ir produktus, kuriuose yra UV filtrų, vasarą. Saugant plaukus nuo išsausėjimo šildymo laikotarpiu ar karštą vasaros dieną puikia priemone gali būti ir terminis vanduo ar augalų hidrolatai ( ypač rožių, reikėtų atsargiai naudoti levandų ir ramunėlių vandenis, kurie sausina plaukus). Švelnia dulksna apipurškiami plaukai akimirksniu sudrėkinami ir atgauna spindesį.

Formuojant šukuosenas, nepamirškite apsauginių priemonių nuo karščio, o plaukų galiukus aliejukais tepkite tik pasinaudoję karštais prietaisais, nes priešingu atvėju tik dar labiau nudeginsite plauką. 

Niekada nejauskite troškulio. Kad ir kaip puikiai prižiūrėtumėte plaukus, jei organizmas kentės nuo bendros dehidratacijos, tai ir plaukai bus sausi.

Vandens įtaka. Taip pat labai svarbu kokiu vandeniu trenkiame plaukus. Kad sūrus jūros ar chloruotas baseinų vanduo sausina plaukus daugumai žinoma, todėl po maudynių patartina plaukus perplauti šampūnu ir kondicionieriumi, kad pašalinti druskas ar kenksmingas medžiagas nuo plaukų.

Beje, baseinų kepurėlės skirtos išvengti iškritusių plaukų plūduriuojančių vandenyje, o ne apsaugoti jūsų garbanas nuo chloro. Ne ką mažiau svarbus ir vandentiekio vanduo - jei šis kietas (jame yra didesnis kalkių kiekis), reikia daugiau šampūno, kad pašalintume nešvarumus, net ir ištrinkus plaukus su kondicionieriumi plaukai gali atrodyti lyg "apsinešę", nes smulkiosios kalkių dalelės nusėda plauko paviršiuje. To išvengti galima po plovimo papildomai perskalavus, kad ir paprasčiausiu atvėsintu virintu vandeniu (virinat kalkės nusėda). 

Bet svarbu nepamiršti, kad plaukų būklė yra ir bendros sveikatos rodiklis. Jei plaukai slenka labai intensyviai ir ilgai, nepaisant visų pastangų juos prižiūrint, skilinėja, veliasi, lūžinėja, kuo skubiau apsilankykite pas savo šeimos gydytoją, nes tai gali būti vienas iš ligos simptomų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)