Būtent čia rugpjūčio 17 dieną Lietuvos drifto čempionato IV etape susitiks stipriausi šios sporto šakos meistrai.

Kačerginės „Nemuno žiedas“ – natūralus pasirinkimas varžyboms. Juk tai vienintelė uždara, specialiai lenktynėms paskirta erdvė Lietuvoje. Nors ir suprojektuotas dar sovietmečiu, kaip ir „Bikernieki“ kompleksas Rygoje, „Žiedas“ savo užantyje turėjo keletą posūkių užprogramuotų dūmų ir padangų deginimo mylėtojams.

Vienas iš jų – legenda laikomas „Ąžuolo“ posūkis, kuris ir taps kito savaitgalio renginio namais. Dėl savo sudėtingumo, surinktų aukų skaičiaus ir patogumo matyti didesnę dalį trasos šis vingis yra itin mėgstamas tiek žiedinių, tiek ir drifto varžybų žiūrovų ir dalyvių. Pirmą kartą išbandytas dar driftui gūdžiais 2007 metais, šiemet ši vieta taip pat nebuvo pamiršta.

Keturi trasos vingiai, važiavimas į kalną, sulėtėjimas trasai įpusėjus – tai nėra tai, ką įpratę matyti Lietuvos drifto fanai. Profesionalus driftas pagaliau traukiasi iš stovėjimo aikštelių, taip leisdamas dalyviams ne tik į trasą išleisti pasiganyti visą aibę arklio galių, bet ir verčiant juos išmokti važiuoti itin greitai, tiksliai ir tuo pačiu įspūdingai. To nori dalyviai, tas patinka žiūrovams, tą gali technika – progresas neišvengiamas.

Apie artėjančio etapo konfigūraciją pakalbintas vienas iš didžiausią patirtį drifte turinčių teisėjų Mantas Kuzmarskis pasakoja, jog ši konfigūracija drifto kronikose sukasi nuo pačių pirmų, tada dar „Driftingo čempionato“ varžybų. Tuomet tik vos keletas itin stiprių ir talentingų dalyvių „Kova 1“ varžybose gebėjo sujungti ir driftinti visą trasos ilgį, jų tarpe ir Andrius Miciūnas, kuris kitą sekmadienį taip pat užims teisėjo kėdę.

Šiemet įveikti šią trasą bus menka bėda bet kuriam iš PRO dalyvių. Varžybų greitis ir sudėtingumas išaugęs dešimteriopai, technikos lygis bei dalyvių gebėjimai – taip pat, tad nenumaldomai artėjantis varžybų sekmadienis žada itin stiprius porinius važiavimus, kalnus dūmų, bei vieną kitą kartų dvikovą, kurios laukia ne vienas.

Dalyvių registracija jau atidaryta ir ten matome jau didesnę dalį lietuviško drifto veidų: puikiai Lietuvai šiemet užsienyje atstovaujantį Mantą Kulvinską iš komandos „Mantinga“, abu NP TEAM komandos pilotus Tadą Adomaitį ir Povilą Lencevičių, pajūrio atstovus „Drift Devils“ ekipą, V8 agregatą savo „Nissan S14a“ variklio skyriuje slepiantį Ronaldą Ramošką – visi jie kaip susitarę tvirtina, jog pagaliau gavo trasą, kurioje galės paspausti „iki dugno“ ir pasimėgauti greito ir meistriško drifto teikiamais malonumais, bei dovanoti nepamirštamą vaizdą žiūrovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją